1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2043499

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Det här med upp- och nedflyttning blir kanske inte lika dramatiskt i framtiden om TV-pengarna kunde fördelas lite jämnare. Tror ändå SHL kommer att bli en halvstängd liga (eller det är den ju redan) utan nämnvärd nerv förutom för lag 10-14 möjligtvis.

Som pengarna fördelas nu kan man fundera om alla lag verkligen vill gå upp från allsvenskan, med tanke på hur snett dom kan hamna med en satsning som nykomling som är lika nödvändig som dömd att misslyckas.

Tänker på tex. Leksand som får kvala nu för, Vadå? 7:e säsongen i rad? Det måste ju vara en oändligt mycket större lidelse att heja på leksand än Timrå :) Det bli ju en slasktratt av lag som leksand. Överbetalda föredettingar kan alltid skriva på för nykomlingen eftersom det finns lite extra tv-pengar att snylta på. Går det bra så skriver man på för Frölunda eller Luleå nästa säsong. Går det dåligt skriver man på för nykomlingen som slog ut ens lag.

Men när du skriver ”hålla ungefär samma ekonomiska nivå som i HA”. Spetsspelarna som slasklagen i SHL får tag på, dom lär väl ändå (lönemässigt) motsvara minst 2,5 spetsspelare i HA?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: Med ”hålla ungefär samma ekonomiska nivå som i HA” tänker jag mer att lika stor procentandel av de budgeterade intäkterna går till spelarbudgeten.

Om föreningen tjänar 100 miljoner i SHL på ett år och lägger 50 miljoner på spelare, men bara 60 miljoner i HA och lägger 30 miljoner på spelare. Tänker att det i längden bör stärka det egna kapitalet till slut och kunna resultera i en satsning som håller laget kvar nästa gång de går upp. Typ säsong 5 så har föreningen 120 miljoner i intäkter men 35 miljoner i eget kapital att lyfta 20 miljoner i från för att nå upp till licenskravet och har därmed tillräckligt strakt lag.

Så tänker lekmannen i mig iaf.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dagens match är betydelselös?
Kommentera