1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

516863 inlägg · 6213 ämnen

Inlägg #2050085

Sv: Silly Season 2020-2021
kulltorp: Rent poängmässigt så är det nog definitivt så men han har ju egentligen sina tillgångar i andra delar av spelet. Om han värvas "för högt" i hierarkin nu, låt säga att han skulle plockas av ett topp sex-lag i SHL och då i egenskap av poängcenter så kommer det nog börja skava. Egentligen är han ju kanske mest en tvåvägscenter och om de som värvar honom förstått det och inte stirrar sig blinda på den här säsongens (förmodligen) dopade siffror så kan det nog bli väldigt bra för Lundin. Han har mycket av de som krävs egentligen, framförallt fysiken. Lundin var (i mitt tycke) vår jämnaste spelare i år, och då spelade han näst mest av alla forwards i hela ligan. Bara Tony M lyfte mer istid vilket får anses vara väldigt imponerande med tanke på hans ålder.
+3
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2020-2021
Artiklar som denna (Plus-låst) gör ju att man trots allt finner något form av lugn när det kommer till vår spelaromsättning. Visst, med den kunskap vi har om exempelvis Lundin i dagsläget så är det på pappret så att vi tappar en förstacenter som gjorde 26+42 i år. Helt oersättliga siffror i det avseendet att vi inte kommer kunna värva en annan center som på HA-nivå gjort 26+42 poäng i år, men det fina är ju att det finns desto fler exempel på lediga spelare som matchar de siffror Lundin hade från förra säsongen. Det gäller bara att veta vad man plockar och att göra det med omsorg.

Nu berör inte artikeln specifikt det, men jag väljer att ta in det perspektivet. Så länge vi håller uppe nivån på det klubben sysslar med rent sportsligt så kommer det nya spelare som gör sin hittills bästa säsong i karriären här, det är därför en sån som Jarno Kultanen (KooKoos sportchef) kollar på vad vi gör. Ju fler ögon vi får på oss desto mer intressanta blir vi för spelare som vill ta sig någonstans i karriären. Och ju fler spelare som vill söka sig hit desto mer selektiva kan vi vara och därigenom sätta samman en allt starkare grupp för varje år. Studsar allt rätt, som säsongen 17/18, så får man till slut ihop en så pass stark grupp att man kan avancera till SHL. Detta med en lönebudget som inte är mer än medel för hela ligan.
+16
Kommentera