1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577995 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2057956

Sv: Silly Season 2020-2021
Tom Topp: Han gjorde en säsong som etta i Mora 15/16 och stod då 48 matcher plus fem matcher i Meca. Då var han i samma ålder som Brattström var nu den här säsongen och hade då bättre stats än årets Brattström, men i ett sämre lag. Jag har några fragmentariska minnen av att det var mycket snack om Johansson då, sen höll han på att ta Mora från en sjätteplats i grundserien till att vinna Meca. Men så tappade Mora allt i sista matchen mot Leksand som gick om på målskillnad och några veckor senare tappade Otso Rantakari pucken på egen blå och resten är historia.

Målvakter är så satans svåra att bedöma, men detta är ett rejält uppköp som jag ser det. Inte för att Brattström var dålig på något sätt utan sett till vad vi behöver och var Johansson befinner sig i karriären. Han hade kunnat sitta av kontraktet med LHC och ta 20 matcher även nästa säsong, sen förnya igen osvosv. Istället väljer han att vid 27 års ålder bryta ett SHL-kontrakt med en klubb han tillhört i en evighet mitt under brinnande coronakris för att gå ner i HA, vilket han absolut inte behöver göra egentligen. Men han verkar ha fastnat i sin position i LHC och är nog nyfiken på att se om det går att ta ett omtag i karriären för att kunna peaka sin karriär om något år. Precis som jag nämnt tidigare så talar det faktum att vi listade honom som tredjemålis i vintras för att vi smörjt upp Johansson i flera månader och att detta sannolikt varit förstaspåret hela tiden.

Vi tappar ett storlöfte i Brattström men får istället en målvakt som befinner sig betydligt längre fram i utvecklingen än vad t.ex. Haukeland gjorde när han kom hit. I det läget vi befinner oss så behöver vi den stabilitet och erfarenhet Johansson har mer än den outforskade potential vi hade fått med en ny Brattström.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2020-2021
Knylan: tycker Johansson har ganska bra stats för att ha agerat andra/tredje spade med. Ingen säsong under 90% i räddningsprocent. 👌
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
Knylan: Det ska bli spännande att se, men det känns som en kille som vill visa vad han går för! Tror att det kommer bli riktigt bra.
Låst ämne