1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581752 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2059034

Sv: Silly Season 2020-2021
Hockeyoraklet:

Fast jag svarade på din fråga. Pengar från tv och sponsorer.

Utöver detta kanske publiken skänker biljettpengar. Kanske alternativa lösningar där klubben kan få sälja och sända sina egna hemma matcher osv.

Hur tycker du själv detta ska lösas? Är det inte bättre att spela utan publik och komma igång, för att hoppas på publik redan i september tror jag inte på.

Så ifall du tyckte att det var idiotiskt att spela utan publik för klubbarna skull gå under enligt dig, då tycker jag det är en relevant fråga hur du tror dom klarar en inställd serie för det är det som är alternativet. Kan inte se att man redan i september tillåter fullsatta arenor.

Så vad är ditt förlag till lösning om publik inte kommer vara tillåten?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2020-2021
Rytter: att skänka biljettpengar går väl an en match hit eller dit men knappast hela säsongen. Att sända sina egna matcher har jag svårt att se Cmore godkänna, dom är nog rädda för att gå i putten själva. Det är inte så att jag sågar dina idéer, tvärtom är det kul och intressant att läsa kreativa lösningar. Däremot är jag uppenbarligen mer cyniskt lagd än dig. Cmore måste tappa fantasisummor just nu. Dom har ingen produkt att leverera utan dom visar gamla repriser och det räcker nog inte för att folk ska teckna nya abonnemang. Det skulle vara intressant att läsa klubbarnas avtal med Cmore, vad som händer i såna här extrema tillfällen. Klubbarna kan inte leverera till Cmore, jag har svårt att se Cmore betala ut stora tv-summor till klubbarna. Ur ett politiskt perspektiv har jag svårt att se att klubbar och föreningar ska få dispens för att bedriva deras verksamheter, det finns nog flera tusentals restauranger, musikevenemang, syjuntor och annat som skulle ha en synpunkt på det.

Att spela utan publik kanske också går ett tag men klubbarna måste ju tappa massor på grund av uteblivna biljettintäkter och försäljning på arenan. Det gör dom ju redan idag men dom behöver ju inte sysselsätta lika många anställda så länge det inte spelas matcher på arenorna.

Mitt ”förslag” eller snarare gissning är att man ställer in säsongen, klubbarna får permittera eller varsla all onödig personal, alla spelarkontrakt rivs (dom får väl gå på a-kassa som alla andra) och klubbarna får någon sorts statligt underhållsstöd som gör att dom klarar säsongen.

Alla vill ju se hockey, inget snack om saken, men om man tittar på hur samhället i övrigt påverkas så tror jag inte att det finns på kartan att hockeyspelare får någon speciell dispans. Spott och blod som flyger hit och dit, folk dricker ur samma flaskor osv. Ur ett smittskyddsperspektiv kan ju hela spelarfacket avgå om man inte drar i handbromsen där och garanterar sina medlemmars säkerhet.

Sen kan man ju då säga ”ja men klubbarna går ju i konkurs om dom inte får spela” Yes. Det gör Pelles krog och Annas klädbutik också och det är den brutala verkligheten i en sån här kris. Det finns säkert flera företag inom en radie av 100 kilometer från där du bor som redan har fått varsla hundratals anställda och det suger.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
Rytter: delikat läge. Man kan tänka sig att det även är rätt många svettiga pannor inom CMore-concernen. Andelen aktiva abonnemang lär vara rekordlågt as we speak.

Kreativa lösningar kommer behövas. Att det drar igång enligt plan i september känns osannolikt, men oavsett när det startar lär det vara utan publik (eller med väldigt starka restriktioner).
Soffbiljetter är givet, men sen tarvas en annan modell via CMore. Dom kaffepengar som delas ut nu räcker ingenstans, och rimligtvis kommer fler vilja följa matcherna på TV när livesporten är stängd. Kanske det gamla "lagpaketet" återupptas, dvs möjligheten att köpa hem sitt eget lags matcher? Styr om en större del till klubben där, och lägg på en liten peng om nödvändigt.

Misstänker att det försiggår samtal mellan ligorna och CMore. Alla sitter ju i samma shit-boat.
Och: fy faen för att vara klubb-dirre i dessa tider. Is i magen eller fylla truppen?
Låst ämne