1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580479 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2068353

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Jag tycker inte den känns sämre än Meca Race hit och Allsvenska finaler dit i a f. Bra också att högst placerade lag får välja motstånd i både kvart och semi.
Att bara 1 lag går upp kan man ju ha synpunkter på men istället för att 0-2 lag kan gå upp så får man ju nu garanterat ett lag som går upp. Vi är ju fortfarande jävligt långt ifrån fotbollen där 2 lag går upp direkt och ett ytterligare får kvala men hockey är hockey och fotboll är fotboll. Hockey är mer upplagt för att funka med slutspel
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
JanneH: kan nån förklara för mej hur det fungerar. Är det så att bara 1 lag kan gå upp varje år? Och är det då vinnaren som flyttas upp direkt utan kval och sista lag i SHL åker ner direkt.?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Jag är så pass tillvänd att jag knappt ser några problem överhuvudtaget. Landets två högsta ligor får identiska system (i stort sett), extremt tydligt. En vinnare per liga. Från att ha varit väldigt bespottat så visade sig det föregående systemet bli ganska kul ändå, säkert mycket för att Leksand visade direkt första året att det trots allt gick att slå ut ett SHL-lag över sju matcher. Mycket av tanken runt bäst av sju-serier är ju att det i regel brukar vaska fram en vinnare som trots allt varit ”bäst”, men det är i slutspelssammanhang verkar det som. I kvalsammanhang blev det en annan grej och det dök upp en psykologisk faktor i det hela som möjliggjorde skrällar varje år.

Det kommer man nog att sakna, i övrigt ser jag mest möjligheter ärligt talat. Vi behöver från och med i år vara ligans bästa lag för att kunna gå upp, inget mer. Inget ovisst möte med ett SHL-lag där man behöver slå ur underläge, hoppas på slumpen och att motståndet ska drabbas av psykos. Den aspekten gör ju att Nubben verkligen kan sälja in detta med att målet är att gå upp, jag vill nog mena att det blir lättare att behålla spelare då också. Vilket vi redan sett prov på den här sillyn, även om det säkert finns lite andra omständigheter som spelat in just i år. Dahlén hade nog känt lite mer tvivel om det tidigare betydligt mer snåriga systemet funnits kvar, åtminstone har han hintat lite kring det.
Kommentera