1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580949 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2077858

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Jag kan tänka mig att detta scenario finns runt spelaren i fråga.
Jag tror inte detta är första gången spelaren provar droger.
Jag tror Nubben är fullt medveten om att spelaren har/har haft problem med detta, men man har "råd" att ta hand om en "problemspelare" i ett lag. Det är inte ovanligt..

Spelaren kommer nu i ett vägskäl när han kan välja att rehabilitera sig, komma tillbaka starkare, och få fart på en lovande karriär.
Eller så tar han inte hjälpen, men då bränner han sin hockeykarriär kanske för all framtid..vem vet.

Spelaren är ingen bärande spelare i Timrås trupp, tar han inte hjälp så kan Timrå avskeda honom. Tar han emot hjälpen så kan det ge en stor effekt och utveckling på en bra talang.

Det kanske tom är så att Nubben kalkylerat med att detta skulle kunna hända, och att det är bra både för spelaren och föreningen i slutändan, om det går som man tror...

Oavsett så dras det till sin spets, och jag tror att det är bra för framförallt spelaren i fråga, som får hjälp.

Bara mina tankar..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Personligen ser jag nog detta som ett uttryck av omognad och brist på konsekenstänk, något vi nästan aktivt valt att exponera oss för då vi under årens lopp bedrivit verksamheten med väldigt unga spelartrupper. Därför är det nog jävligt bra på sikt att detta kom upp till ytan nu och spelaren i fråga får en rejäl chans väldigt tidigt i karriären att ta flera väsentliga kliv på mognadstrappan. Skulle det röra sig om den spelare vars namn florerat så finns det ju en NHL-klubb med i leken som offrat ett minst sagt kostsamt draftval på honom också.

Vi vet som sagt inte, men det är nog väldigt bra att han torskade. Oavsett om det finns en "riktig" problematik eller om han bara är i behov av en rejäl uppsträckning. Med tanke på hans ålder och sysselsättning lutar jag nog betydligt åt att tro att det hela främst handlar om ungdomligt oförstånd. Det finns definitivt fler än honom som nu lär tänka till lite extra kring hur man bedriver en elitkarriär och förvaltar den oerhörda chans det ändå är att få spela hockey som huvudsaklig sysselsättning.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp:

Och ni kallar oss modoiter enögda?

"Jag tror Nubben är fullt medveten om att spelaren har/har haft problem med detta, men man har "råd" att ta hand om en "problemspelare" i ett lag."

"Det kanske tom är så att Nubben kalkylerat med att detta skulle kunna hända, och att det är bra både för spelaren och föreningen i slutändan, om det går som man tror..."

Tror du på detta själv? Självklart hade man inte värvat en spelare med en känd drogproblematik just pga vad detta kan betyda för gruppen, risken att spelaren får med sig fler runt honom, påverkan på juniorer, inte funkar i gruppen osv. Tror du sponsorerna är lika nöjda med Nubbens kalkylerande att detta skulle kunna hända och komma ut publikt?

Jag misstänker att denna spelare lyckats dölja det bra och att det var okänt, kan dessutom vara något han nyligen halkat dit på och detta är första gången/gångerna han testar.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: jag hoppas att du har rätt! Ryktet borde ha föregått honom!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Om det stämmer , Din gissning att Nubben är medveten om riskfaktorn kring den här spelaren,Så är det en stor eloge till Nubben!
Det är en ledare som öppnar dörren åt en som får en chans att komma på fötter igen.
Tommy Sandlin gjorde det på 80 talet åt festprissen/ talangen Stefan Ketola. Som misskötte sig i ett antal klubbar, Men Tomma gav han chansen. Tyvärr så tog han inte den heller. Var ofta ute på krogen i Gävle under brinnande säsong.
Hoppas på ett bättre resultat denna gång!
Kommentera