1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581952 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2084519

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2020-10-02
Sputnik: Så har det känts i många år, mer prio på forwards. Hoppas verkligen man lyckas hitta en till riktigt stabil backpjäs under säsongen. Enligt mig bygger man bakifrån. Riktigt stabil målis (Där tror jag man lyckats) - sedan en stark backbestättning (Där har man lite att göra) och sist anfallet. Men tror man kör på devisen att - anfall är bästa försvar
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2020-10-02
Gorkyman: Jag håller med dig om att en riktigt bra målvakt och en stark backbesättning är nyckeln till att vinna matcher och att ett lag byggs bakifrån. Det behövs både defensiva och offensiva backar som är spelskickliga passningssäkra och offervilliga Ett bra skott är ju också ett stort plus i PP.

Vi verkar av någon anledning som du säger ha större prio på forwards. Kanske det har något att göra med EP40 och Dahlén i laget de senaste åren. Kommer ihåg att vi kritiserades av alla experter att defensiven var för dålig när vi senast gick upp i SHL.

Serievinnarna Luleå och Löven släppte ifjol in överlägset minst mål och hade den bästa defensiven av alla lag. När Växjö låg i HA för ett par år sedan prioriterade dem att ha en en riktigt stark backuppsättning och det har dem fortsatt med i SHL.
Oskars av alla lag har också lyckats knyta åt sig skickliga backar och Cannata i målet.

Det är lättare att försvara sig än att göra mål och defensivt starka lag lyckas ofta "stänga ner" matcher. Lövenmatchen senast var väl ett exempel på det.

Jag tycker som många andra att vi behöver förstärka på backsidan och Nubben har ju också hintat om det. Framåt känns det riktigt bra! Om vi bara får igång PP och höjer tempot så kommer målen. Förhoppningsvis redan imorgon mot BIK.

.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2020-10-02
Gorkyman: Har skummat igenom Björklövens supporterforum, otroligt mycket fokus på att kasta skit på Dahlen och det är som att de vunnit Stanley cup 7 år i rad där inne.
Kommer aldrig hysa några sympatier för den klubben.
Låst ämne