1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

525137 inlägg · 6214 ämnen

Inlägg #2093081

Sv: Apropå nånting...
Lorgalis: Detsamma gäller väl också Leksand
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
hanzon: Leksands frekventa jojoåkande mellan ligorna har någonstans gjort att de var mer ’förtjänta’ av att råka hamna mitt i det här scenariot just nu. Visst, ingen hade kunnat förutse den uppkomna situationen men med tanke på hur de hållit på så finns det väl en rimlighet att just LIF roffade åt sig lite bonnröta till slut. Hur oförtjänt det än må kännas som utomstående. Till slut var det en pandemi som gav dem den där chansen till etablering, inte kloka beslut.

IKO däremot, jisses. Som småsint Timråsupporter ligger det nära till hands att grubbla lite extra när man ser IKOs flax nu kontra hur vi träffat helt fel i de där cyklerna. Säsongen 11/12 var vi bedrövliga i SHL men räddade skinnet i kvalserien. Säsongen 12/13 inledde vi bättre, sen dök det upp en kortare lockout med en massa tjafs kring huruvida man skulle plocka in NHL-spelare eller ej. Modo inledde också svagt, men med en inplockad Alex Steen fick ni ordning på grejerna. Vi tragglade på (Zäta fick hålla formen nere i Schweiz istället), med en allt mer sönderslagen ekonomi för att sedan åka ur i vad som kom att bli den näst sista kvalserien ever. Säsongen 13/14 var vi i fullständig spillra och när SHL utökades till 14 lag efter 14/15 var vi långt ifrån att kunna konkurrera om de platserna. Det var fortsatt tragglande som stod på menyn, och att rädda klubbens existens.

Sen dök det inte upp några ”gratischanser”, men vi blev iaf starkare för varje år med målet att gå upp från och med säsongen 18/19. Istället får vi allt att stämma redan 17/18 och går upp, enligt klubbens företrädare ”ett år för tidigt”. Exakt vad som låg i det snacket saknar jag insyn i, men med tanke på hur klubben fått kämpa för att ens överleva genom hårda nedskärningar så känns det rimligt att anta att man inte hunnit bygga upp organisationen igen, kansliet bestod av 4-5 pers bara något år innan. Istället försöker vi överleva SHL-säsongen med minsta möjliga ekonomiska uppoffring, vilket är några puckstudsar i match sex nere i Oskarshamn ifrån att lyckas.

Sådan är kvalhockeyn, men det finns sannerligen en ironi i att OM allt (= vårt senaste SHL-avancemang) skett bara ett år senare – enligt plan – så hade vi suttit i den situation IKO befinner sig i just nu. Det finns givetvis inga garantier för något alls i ett hypotetiskt resonemang, men Oskarshamn är onekligen en klubb det fortsätter att studsa rätt för, om nu förslaget att ”temporärstänga” ligan går igenom. Gör det inte det så har de iaf en imponerande start på grundserien att falla tillbaka på.
+14
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
hanzon: Så sant, men jag hyser inte samma agg mot dem. Oskars har av förklarliga skäl en särställning när det gäller detta.
+1
Kommentera