1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578016 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2093288

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Men Glader påstår ju även att spelarna kan stanna längre än December detta trots att du gått ut med att NHL kör igång i Januari och campen 1 månad tidigare. Vem försöker han att lura? Det kanske också är så att både Nubben och Glader hoppas att kunna behålla lånen längre, isåfall borde du kunna förlåta Nubben nu.

– Vi har ju Lindgren och Heponiemi hos oss men har inga skrivna korttidskontrakt med dem. Vi har avtal med dem som gäller till sista april, säger Fredrik Glader.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Hmmm
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rallarn:

Svårt att diskutera med en okunnig vad skillnaden mellan korttidskontrakt vs kontrakt för hela säsongen är.

De kan lämna efter campen såklart så ingen skillnad där, men iaf Hepponiemi har ingen chans att slå sig in i NHL och har en tuff säsong i AH med sig så chansen att behålla honom hela året är god.

Men den största skillnaden är vad som händer om säsongen ställs in eller ifall SHL tillåter lån, då är Heppo och Lindgren säkrade för hela året då vi har rättigheterna fram till sista april.

Korttidskontrakten kan ju brytas när som och en sådan som Steen kan gå till FBK, Grundström till Frölunda, Boqvist till Brynäs och Lundeström till Luleå.

En liten men markant skillnad mellan korttidskontrakt och långtid och varför man väljer att skriva över hela säsongen trots att de kan lämna för NHL efter campen, DEt har väldigt lite att göra kring ifall man tror att NHL ska starta eller ej, man minimerar alltså risken att de spelar i en annan klubb utanför NHL och säkrar upp dem. Sedan är det olika från spelare till spelare, Heppo tror jag det är stor chans att han stannar hela året då han behöver bygga på sig innan han kan spela i NHL/AHL.
Kommentera