1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2098055

Sv: Apropå nånting...
Jensen_12: Vi har nu spelat 13 matcher dvs en fjärdedel av serien så det kan vara intressant att titta på lite statistik från Hockeyallsvenskan: Jacob Johansson leder målvaktsligan !, på forwarsssidan har vi tre spelare på platserna 3,6 och 7 i poängligan (Jonte,Lööke,Lundin) där Hartmann nu på 14 plats är stekhet och på väg uppåt.Mycket glädjande att se Hardegård och Westerlund på plats 3 och 4 bland backarna i poängligan! Både offensiven och defensiven ser bra ut då vi har gjort flest mål framåt och släppt in minst mål bakåt av alla lag. Med spelare som Lodin, Liljewall,Jacke,Madsen, Walli och Boyce har vi potentiella matchvinnare och en riktigt bra bredd på forwardssidan. De defensiva backarna har också gjort ett bra jobb med Svensson i spetsen.Om laget fortsätter att utvecklas så har vi en bra chans på SHL biljetten!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Matsg: I den perfekta av världar hade JJ toppat även den kanske "viktigaste" statistiska kolumnen för målvakter, nämligen SVS%. Där ligger han "bara" sexa nu. Joe Cannata toppade båda kolumnerna under större delen av fjolårssäsongen, exempelvis. Min teori kring det där är att vi släpper till så extremt lite skott jämfört med andra lag att Johansson totala räddningsprocent sett till den mängd skott han får på sig drabbas av att de skott han får på sig och de mål han släpper in kommer som en produkt av de fåtal superlägen som ändå dyker upp för motståndarna. Även om vi äger match efter match i 5v5 och därigenom stävjar motståndarnas skottmängd så dyker det ändå upp lite farliga målchanser här och där och numerära underlägen, att vara hundraprocentig är en utopi.

Med andra ord vet jag inte riktigt hur jag ska värdera just statistiken i det där fallet. Skulle vi hålla GAA (ett värde som kanske mer visar på kollektiv prestation än specifikt den enskilda målvaktens prestation) på 1.72 resten av säsongen så borgar det definitivt för framgång, Löven landade på 1.79 efter 52 spelade ifjol t.ex. Då "vet" vi att vi i snitt behöver göra fler än 1,72 mål per match framåt för att ha en rimlig chans att vinna, i nuläget snittar vi 4,36.

Det ser med andra ord riktigt bra ut, men det ironiska är att det blir lite svårt att egentligen skatta Johanssons prestation såhär långt ur statistisk synvinkel när han har så lite att göra. Sen är sannerligen inte 92.40% några dåliga siffror, men han hade nog stoltserat med en högre placering i målvaktsligan i ett sämre lag.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Matsg: Hur kan ni vara så bra. Är det du som styr i bakgrunden, Matsg?
Kommentera