1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

528147 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2104729

Sv: Timrå IK - Väsby IK 2020-11-27
Bragd-Birger: Håller med om Olofsson. Han ser definitivt mer senior ut nu än senast, även om jag vill minnas att han redan då var väldigt skicklig på att få med sig utvisningar.

Ser man honom och Lundin som våra två ledande centrar framöver så är väl skillnaden dem emellan att Lundin är skickligare på att vårda pucken och att hela tiden vara nästintill prickfri i avvägningarna. Ytterst sällan några pucktapp, exempelvis. Men då har Lundin fått jobba på sitt självförtroende i en väldigt tacksam omgivning i snart 1,5 säsong nu.

Olofsson har haft det struligare under samma period (och är fyra år yngre). Trots det är han en väldigt bidragande faktor idag, framförallt i de två första perioderna. Giftig centertyp, frågan är bara hur man ska lyckas förlösa hans produktion. Inte för att han egentligen måste lasta in massa poäng för att bidra, det är mer bara att han definitivt borde ha en poängmaskin i sig.
+15
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Väsby IK 2020-11-27
Det ett jäkla tag sedan sedan men nu får det nog vara dags för undertecknad att kräka ur sig en Wall af text i sann läktarcoach anda.

Först vill jag bara säga att Olofsson/Lodin inte var så jäkla pjåkiga ihop väl? Tvivlarjävlar, lyssna på farbrorn från region ”gräv bort Skåne”. Och medans jag ändå tootar meine egna horn; är det någon som fortfarande anser att Per Svensson inte är en enorm säkerhetsrisk bakåt? Tappar markeringar i egen zon, låser sig på pucken likt en J18 back och pinchar som om det var förbjudet att ha marginal bakåt.
Skulle inte bli jätteledsen om han slutade lägga puckar på mål vid världshistoriens sämsta tillfällen matcher i ända heller för den delen.
Skall väl tilläggas att Westerlund är en rätt dålig partner i detta samarbete också, ligger ofta lite för högt(som han dock ska) för att täcka upp för Perta, när det i teorin borde vara tvärtom.

Åter till Olofsson, han var bra igår, riktigt bra. Knappt samma spelare som lämnade oss senast.
Positionsspelet har han utvecklat enormt, hamnade inte fel en enda gång igår. Stark i kampmomenten och har en jäkla förmåga att vinna dueller något vi absolut saknar.
Verkar ha passat på att annullera sitt giftemål med fru puck under tiden i SAIK, grett!
Fortsatt svag i tekningscirkeln men...
Med reservation för att det enkom handlar om en matchs underlag så är Olofsson allt jag trodde Blomkvist skulle vara, undertecknad är mycket belåten.

Tror f.ö vi skulle kunna komma undan med Walli som en tredjelänk i denna kedja om nu FreddAnte fortsätter vägra testa blomman på kant (Fun fact; Walli var vår poängstarkaste spelare under fjolåret sett till istid. och förtjänar en bättre miljö samt mer istid). Hartmann kan man avvara för lite mer punch i en annan femma, han och Tuborg delight passar bra ihop om inte annat.

Medans man ändå gömmer kaninskit i påskgodiset skulle jag vilja passa på att önska ett enklare spel i vår fjärdelina. De får i princip inget uträttat när det skall börja liras i offensiv zon. En sån som Lindholm blir helt meningslös exempelvis.
Vid ungefär 6000 tillfällen i år har de börjar i egen zon, flyttar upp spelet men likt förbannat hamnar precis där de började med sämre förutsättningar.
Nu vinner vi ändå och jag förstår till viss del att det är svårt att inte låta dessa herrar lira lite men det är så otroligt många bortkastade byten till följd av detta. Dahlén ska ju upp i 100p också!!

Annars så gillar jag hur man fokuserar på mittzonen på ett bättre sätt än i fjol både framåt och bakåt, visst att omställningsstarka lag lyckas rinna igenom ibland men en klar förbättring till hur det såg ut vid samma tid förra året.
Bättre avvägningar när man låter motståndarna ha pucken i egen zon dessutom, ett klart tecken över att spelarna har förtroende för spelidén vilket onekligen bådar gott.
Kanske att man skulle börja tillåta liiiite fler skott för målisens skull, det är ingen lätt uppgift att vara burväktare i Timrå just nu, får ju mest fokusera på att inte frysa fast i isen mellan ingripandena.

Undra om man inte också ska försöka vara lite mer aggressiv i forecheckingen, tror nog vi kan kosta på oss det faktiskt.

Avslutningsvis till alla er som läser detta och starkt efterfrågar varför sidan inte har en ogilla-knapp, tat lugnt, detta är bara en dåres orerande i ett anonymt hockeyforum.

Förlåt på förhand och god jul

Mvh
Undertecknad
+25
Låst ämne