1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

528153 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2104757

Sv: Timrå IK - Väsby IK 2020-11-27
Det ett jäkla tag sedan sedan men nu får det nog vara dags för undertecknad att kräka ur sig en Wall af text i sann läktarcoach anda.

Först vill jag bara säga att Olofsson/Lodin inte var så jäkla pjåkiga ihop väl? Tvivlarjävlar, lyssna på farbrorn från region ”gräv bort Skåne”. Och medans jag ändå tootar meine egna horn; är det någon som fortfarande anser att Per Svensson inte är en enorm säkerhetsrisk bakåt? Tappar markeringar i egen zon, låser sig på pucken likt en J18 back och pinchar som om det var förbjudet att ha marginal bakåt.
Skulle inte bli jätteledsen om han slutade lägga puckar på mål vid världshistoriens sämsta tillfällen matcher i ända heller för den delen.
Skall väl tilläggas att Westerlund är en rätt dålig partner i detta samarbete också, ligger ofta lite för högt(som han dock ska) för att täcka upp för Perta, när det i teorin borde vara tvärtom.

Åter till Olofsson, han var bra igår, riktigt bra. Knappt samma spelare som lämnade oss senast.
Positionsspelet har han utvecklat enormt, hamnade inte fel en enda gång igår. Stark i kampmomenten och har en jäkla förmåga att vinna dueller något vi absolut saknar.
Verkar ha passat på att annullera sitt giftemål med fru puck under tiden i SAIK, grett!
Fortsatt svag i tekningscirkeln men...
Med reservation för att det enkom handlar om en matchs underlag så är Olofsson allt jag trodde Blomkvist skulle vara, undertecknad är mycket belåten.

Tror f.ö vi skulle kunna komma undan med Walli som en tredjelänk i denna kedja om nu FreddAnte fortsätter vägra testa blomman på kant (Fun fact; Walli var vår poängstarkaste spelare under fjolåret sett till istid. och förtjänar en bättre miljö samt mer istid). Hartmann kan man avvara för lite mer punch i en annan femma, han och Tuborg delight passar bra ihop om inte annat.

Medans man ändå gömmer kaninskit i påskgodiset skulle jag vilja passa på att önska ett enklare spel i vår fjärdelina. De får i princip inget uträttat när det skall börja liras i offensiv zon. En sån som Lindholm blir helt meningslös exempelvis.
Vid ungefär 6000 tillfällen i år har de börjar i egen zon, flyttar upp spelet men likt förbannat hamnar precis där de började med sämre förutsättningar.
Nu vinner vi ändå och jag förstår till viss del att det är svårt att inte låta dessa herrar lira lite men det är så otroligt många bortkastade byten till följd av detta. Dahlén ska ju upp i 100p också!!

Annars så gillar jag hur man fokuserar på mittzonen på ett bättre sätt än i fjol både framåt och bakåt, visst att omställningsstarka lag lyckas rinna igenom ibland men en klar förbättring till hur det såg ut vid samma tid förra året.
Bättre avvägningar när man låter motståndarna ha pucken i egen zon dessutom, ett klart tecken över att spelarna har förtroende för spelidén vilket onekligen bådar gott.
Kanske att man skulle börja tillåta liiiite fler skott för målisens skull, det är ingen lätt uppgift att vara burväktare i Timrå just nu, får ju mest fokusera på att inte frysa fast i isen mellan ingripandena.

Undra om man inte också ska försöka vara lite mer aggressiv i forecheckingen, tror nog vi kan kosta på oss det faktiskt.

Avslutningsvis till alla er som läser detta och starkt efterfrågar varför sidan inte har en ogilla-knapp, tat lugnt, detta är bara en dåres orerande i ett anonymt hockeyforum.

Förlåt på förhand och god jul

Mvh
Undertecknad
+25
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Väsby IK 2020-11-27
TIK-Lund: Olofsson blir säkert nyttig. Överlag vinner vi på vår offensiv. Vi brände ju ett och annat läge igår men gör man 4 spelmål på en match så får det väl passera.

Backsidan däremot. Håller helt med om Svensson, han är inte den defensiva försvarsgigant som han behöver vara. Han rusar bort sig alldeles för ofta. Sen är jag inte en av dom som sällar mig till att kalla Hardegård den bästa backen i serien. Visst har han tagit kliv och har ett mognare spel än förra säsongen men det sker för många misstag. Igår stod han och Westerlund för två gigantiska indianare/strul framför egen kasse vid ställning 3-3. Det blev inga mål på dom lägena så folk låter det passera men extremt nonchalant spel. Det hade mycket väl kunnat bli både 3-4 och 3-5 och ridå. Uppenbarligen kan vi kosta på oss 2 frilägen, att domaren missar att blåsa straff till motståndarens fördel, att Johansson ska kliva fram och rädda oss när våra backar frispelar motståndaren mitt i eget slott och att vi släpper in 3 mål när motståndaren heter Väsby. Men som jag sagt hela säsongen, vi skulle behöva en kvalitetsvärvning på backsidan. Lätt att skaka av sig svagheterna när vi har 11 raka vinster men det kommer nog låta annorlunda när vår dipp kommer och vi torskar ett par matcher i rad. Övertygad att den dippen också kommer när vi spelar så svagt mot Väsby x2 som ändå är seriens överlägset svagaste lag. Väsby ska dock ha cred, dom spelar på nära 100% av sin förmåga. Kämpar och sliter som djur, var ofta först in i situationer och vann puckar av våra backar som bara vill låsa puck.

Tycker inte man kan klandra Johansson för målen heller men alla som säger ”ja men det är en tuff uppgift att stå i mål när man inte får skott på sig” säger jag bara skitsnack. Det är en tuff uppgift att stå i mål när backarna släpper till flera frilägen, tappar markeringar och kryper upp i knät på målvakten så skytten får pricka in krysset i skymt läge. DÅ är det svårt att stå i mål för vilken målvakt som helst.
+11
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Väsby IK 2020-11-27
TIK-Lund: Verkligen alldeles för tidigt att önska god jul!!! Hur tänkte du???

Annars håller jag med, bra skrivet, bra tankar, skönt att få läsa lite om hockey.
+5
Låst ämne