1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581247 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2113907

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-12-16
Hockeyoraklet: Nu har du klagat på Svensson så många gånger att jag måste fråga, vilken back är det som du tycker är bättre och borde flyttas upp? Är det Carlsson, Lerebäck, Eckmyhl eller Ragnarsson? För det är så lätt att i frustration säga "bänka han!" utan att tänka efter. Men om du fortfarande inte kan släppa att Svensson får istid så måste det väl betyda att det är någon annan du vill se på hans plats?

Jag minns från timråpodden att Jimmys avancerade statistik visade att våra tre bästa backar var Hardegård, Westerlund och Svensson. Det är även dom som får mest speltid i laget. Jag tror inte vi kan göra bättre backpar än vi redan har. Och på något vis så har vi ändå lyckats släppa in minst mål i hela serien med dom. Så är det verkligen fel att Hardegård och Svensson spelar mest?

För mig känns det rätt ogrundat att döma ut Svensson eller Hardegård så fort dom gör misstag. Flera som ofta klagar på Hardegårds passningar, men enligt Jimmy hade han klart bästa passprocent i hela laget. 91-94%, ska man då verkligen fokusera på dom 6-9% av passningarna som går fel? Tänker att det blivit lite samma sak med Svensson och att han "inte hänger med" i defensiven.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-12-16
John Cena: Det underliga med Svensson är att han drar till med de där chanstagningarna lite då och då. Jag förstår att tanken är att sätta stopp i spelet men det är lite som att han får tunnelseende och glömmer bort risktagandet i det hela, som att han helt plötsligt drabbas av någon barnslig naivitet som han otroligt nog är ganska ensam om, trots att han spelar med ett gäng backar där många är tio år yngre än han själv. Ena stunden är han pondusen själv, otroligt reslig och spelar med väldigt tilltagna marginaler och helt plötsligt rusar han på chanspuckar som ingen annan av backarna skulle göra. Problemet är inte att det uppstår missar här och där, sånt händer. Det är mer att det blir så oberäkneligt.

Lite märkligt, det backparet hade dock ingen strålande match ikväll. Sen vet jag väl inte riktigt vad man ska dra för växlar av det, hade inte 0-1 hänt så känns det som att matchen kunnat sluta 0-0 lika gärna. Det var en sån match det här.

Hästen gör en formidabel bortamatch och på bussen upp hade Zabel förmodligen inte ens bemödat sig med att klippa lite video kring hur de skulle uppträda i offensiv zon. De hade nog ett enda mål med den här matchen och det var att försöka stänga oss ute, precis som alla andra lag vi mött försökt göra på senare tid. Hålla sig ifrån utvisningsbåset, stänga passningsvägar, freda egen kasse och hoppas på att allt studsar rätt. Det gick vägen, för andra lag har det alltid trillat in någon puck och då har de tappat orken till slut. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera Hästarna, det är vansinnigt svårt att vinna matcher på det sättet men då de samtidigt var kliniska i de få lägen de fick så händer sånt här ibland.

Vi tog 65 skottförsök under matchen, Hästen 21. Jag vill minnas att Väsby tryckte iväg 25 i någon av hemmamatcherna mot dem, det var det lägsta antalet skottförsök vi fått emot oss under säsongen, innan ikväll. Vi gör ett mål, på 65 skottförsök och framförallt på 35 av de skott som letar sig fram till Engstrand. Skulle lagen mötas i bäst av tio och skottfördelningen sett likadan ut så talar någon form av sannolikhet för att Hästen isåfall på sin höjd kan vinna en av dessa, och det var förmodligen den matchen vi såg ikväll.

Med det sagt så gjorde Hästen det jävligt svårt för oss. Engstrand behövde på inget sätt stå på huvudet heller, trots vårt skottövertag. Uppoffrande utav helvete och en sån där riktig kraftseger där man får ta de tre pinnarna och sen nästintill glömma hur de kom till, poängen och det kollektiva ruset är belöningen. Vi får ta med oss att vi fortsätter att pumpa på men att det uppenbarligen finns ett tak någonstans och att fler lag kommer titta stenhårt på Hästens insats för att se hur de ska hantera oss framöver. Hoppas detta blir en nyttig näsbränna och läropeng.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-12-16
John Cena: jag vill se en värvning på backsidan. Fattar att det aldrig kommer att hända men jag är övertygad om att vi skulle ha stor nytta av en rutinerad defensiv back i laget. Svenssons avvägningar är katastrof. En prestigevärvning på backsidan ska inte vara tät i defensiven i 90% av matcherna, han ska vara 100% i 9/10 matcher och det är långt ifrån samma sak.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-12-16
Har en fråga, ni har 2 Carlsson i erat lag, är dom bröder? Den där Albin är man tok impad på
Låst ämne