1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581548 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2113933

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-12-16
Några snabba (not).

Förstakedjan:
Dahlén är bra, ofantligt bra men försvinner när kedjekamraterna inte är på topp och då i synnerhet Löcke som vanligtvis är en riktig jävel på att skapa ytor.

2a:
Ojoj vad denna kedja kan skapa NÄR det räcker med att göra en gubbe, hyffsat uddlöst när det ligger 5 motståndare på rätt sida puck.

Tredje:
Detta var en match där jag verkligen trodde "göbblinan" skulle gå in och göra skillnad, en match där skills och högt passningstempo inte leder nånvart utan målen kommer genom fula mål och 2a puckar, men icke.


4e:
Har varit bra ett helt gäng matcher nu och även ikväll, den enda kedjan som gick ut och matchade Pestens energi och fick således en puck med sig.
Tycker fortsatt att Walli förtjänar mer istid, han var vår bäste poängspelare sett till istid förra året och seglar upp till en andraplats efter gårdagen i år.

Gårdagens HOTTOPIC då:

Första backpar:
Ohårde/GlasCarlson är ett otroligt bra backpar på denna nivå, tycker inte de gjorde en dålig match igår heller för den delen, märker dock att Kronwallegårds "dålig spelare aura" verkar fortsatt hålla i sig och vid detta laget känns det som han kommer få leva med detta resten av livet i vissa Timråögon.

2a:
Vill börja med ett förtydligande; Varken Skägget eller Filluren är på något sätt dåliga hockeyspelare, det är kombinationen av de båda som jag höjer ett varningens finger för.
Perto är kanske vår bästa spelare när han ligger på rätt sida pucken efter den passerat egen röd, framförallt oerhört stark (och klok) i kampmomenten, passningspelet är rätt hyffsat också.
MEN, maken till att låsa blicken på puck är sällan skådat hos en såpass rutinerad herre. Verkar inte ha något begrepp när det kommer till att förhålla sig till huruvida rimligt ett skott på mål är eller hur lämplig en pinch är i förhållande till sina kedjekamrater och då i synnerhet sin backkollega, noll split vision.

Filluren å andra sidan SKA lira med lite mindre marginaler än övriga backar, och i anfallszon (åtminstone) betraktas mer som en hybridforward baserat på situation.
MEN Westerlund hamnar i nått konstigt mellanläge där han tenderar att ofta ligga lite för högt eller inte tillräckligt för högt, (eventuellt pga någonstans i bakhuvudet påminns han om att hans backpar släpper in överlägset mest puckar bakåt). Vilket i sin tur ställer till det för Centern som hamnar konstigt i positionsspelet, kombinera detta med en vänsterback som inte håller erforderliga marginaler och dessutom ofta har momentum åt fel håll när spelet vänder, ja då kommer man få jävligt jobbiga spelvändningar mot sig.

3e:
Får man väll ändå säga är J.Carlsson och Ragger.
Gör väl inget större väsen av sig, släpper inte till så mycket bakåt, inget större hot framåt.

Nu är detta en endaste förlustmatch i en nästan historisk serie vinster. Självklart får man lite halvnyktert se tillbaka på gårdagen och finna nån form av tröst i orimligheten att ett lag aldrig skall ha en dipp i kombination med att motståndarna gör en helt fenomenal insats, Hästen igår var bland de mest disciplinerade jag sett på denna nivån, mycket imponerande!

Samtidigt kan jag dock känna att om man ändrat i ett endaste backpar hade vi kunnat haft med oss en eller två pinnar ikväll, och det stör mig.

Wall of text i vanlig ordning, ber så hemskt mycket om ursäkt på förhand

#glasetäralltidhalvtomt
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-12-16
TIK-Lund: Westerlund/Svensson har överlägset sämst +/- i bland backarna i Timrå. Då tar jag inte höjd för att deras istid kanske är högre än andra backar men det borde å andra sidan tala till deras fördel i ett så offensivt bra lag som vi har. Dom är inne på dubbelt så många baklängesmål som Hardegård/Carlsson. Om jag tolkar statistiken rätt är wes/Sven inne på ca hälften av alla baklängesmål som Timrå släpper in i spel 5-5.

Precis som du säger, backparet är problemet. Vet dock inte vem som har pondus att rädda upp Svenssons negativa sidor. Jag tror, som sagt, att vi hade behövt en värvning.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-12-16
TIK-Lund: Dina texter är lika långa som Stures tal 🤣🤣🤣
Låst ämne

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-12-16
TIK-Lund: mm. Även Freddan lyfte Wallis insats som utmärkande positiv efter matchen ihop med BP som han var nöjd med.

Nya tag på fredag!
Revansch får vara temat då...
Låst ämne