1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580615 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2114009

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-12-16
Sputnik: ”problemet” är väl bara att vi är det lag som spenderar överlägset mest tid i anfallszon och, naturligtvis, överlägset minst tid i försvarszon. Svensson har sina styrkor i ett statiskt defensivt jobb. Man kanske skulle dra ner hans istid och låta honom spela mycket BP (vilket han så klart redan gör)? Speciellt i matcher där motståndarna uttryckligen fokuserar på ett kontringsspel.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-12-16
Hockeyoraklet: Fast nu är du där igen. "dra ner hans istid", vem ska få mer istid då? Du kan ju inte bara peka på nyförvärv för det kommer inte hända. Vi har dom spelare vi har nu så vi måste väl matcha efter dom förutsättningarna?

Jag kan inte argumentera emot kritiken på Svensson utan det jag stör mig på är din stora överdriften av bristerna. Både på Svensson och på försvaret. Vi släpper in 1,95 mål per match. Det är sjukt bra och bäst i serien. Behöver vi verkligen få ner dom siffrorna ännu lägre? Vill man verkligen börja experimentera där?

Jag tänker också att en anledning vi spenderar lite tid i egen zon är pga att Svensson vinner närkamper, tacklar, täcker skott och styr bort puckar. Lerebäck och Ragnarsson kanske är bättre på att hantera puck än Svensson, men är dom verkligen bättre på att ta tillbaka pucken? Jag ser hellre att vi fortsätter köra som vi gjort dom senaste 17 matcherna än att börja vaska om direkt efter en förlust.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-12-16
Hockeyoraklet:

Tror att det inte är i seriespelet ni kommer ha mest nytta av Svensson, där kan han stundtals istället vara en säkerhetsrisk.

Dock i slutspelet när det blir mer kamp och nivån höjs tror jag han kommer växa ut mer och komma till sin fulla rätt. Det är där man behöver de defensiva generalerna som bara fokuserar på att stänga ner och neutralisera motståndarnas bästa kedja och proppa sådana som HutchKINGS.
Låst ämne