1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580483 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2114031

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-12-16
Hockeyoraklet: Fast nu är du där igen. "dra ner hans istid", vem ska få mer istid då? Du kan ju inte bara peka på nyförvärv för det kommer inte hända. Vi har dom spelare vi har nu så vi måste väl matcha efter dom förutsättningarna?

Jag kan inte argumentera emot kritiken på Svensson utan det jag stör mig på är din stora överdriften av bristerna. Både på Svensson och på försvaret. Vi släpper in 1,95 mål per match. Det är sjukt bra och bäst i serien. Behöver vi verkligen få ner dom siffrorna ännu lägre? Vill man verkligen börja experimentera där?

Jag tänker också att en anledning vi spenderar lite tid i egen zon är pga att Svensson vinner närkamper, tacklar, täcker skott och styr bort puckar. Lerebäck och Ragnarsson kanske är bättre på att hantera puck än Svensson, men är dom verkligen bättre på att ta tillbaka pucken? Jag ser hellre att vi fortsätter köra som vi gjort dom senaste 17 matcherna än att börja vaska om direkt efter en förlust.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-12-16
John Cena: Svensson snittar 21 min per match och har sämst +/- (det borde rimligen vara tvärtom när man spelar i ett lag som har +55 i målskillnad och leder serien) Carlsson, Ragnarsson och Lerebäck spelar alla betydligt mindre än så, jag kan tycka att det kan vara en idé att spela dom mer. Det finns säkert en anledning till att det är så men det finns också en anledning till att Svensson inte klarar av spelvändningarna och det beror på att han är långsam på skridskorna.

Vadå ”ta tillbaka pucken”, motståndarna får ju knappt låna pucken? Vi spenderar så mycket tid i anfallszon under matcherna att Johansson fryser fast i isen mellan stolparna.

Jag fattar att det är svårt att få gehör för min åsikt eftersom vi vinner matcherna. Jag får återkomma när/om vi förlorar 3/5 matcher. Sen kommer jag ihåg hur det lät här inne för några år sedan när flera lyckliga lallare (inte du) satt och sa ”äh vad finns det att klaga på, vi ligger faktiskt trea i serien”. Alla minns hur det gick den säsongen. Tycker man måste kunna belysa svagheter även fast vi generellt går bra. Vi leder serien storstilat och spelar riktigt bra nästan hela tiden men serielunken är en sak, slutspel är en helt annan.
Låst ämne