1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2121178

Sv: Timrå IK - Modo back-to-back
gameday
nu blir de åka av 👍
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Modo back-to-back
roger_sundsvall: Ja, det får vi sannerligen hoppas. Gårdagens tillställning var väl lite "sisådär" i det avseendet.

Egentligen presterade man tillräckligt för att kunna vinna, men jag är faktiskt glad att man inte gjorde det. Inställningen och arbetsinsatsen var bedrövlig. Modo vann komfortabelt alla kampmoment, och Timrå lät sig bli utjobbade av en kraftigt skadedecimerad trupp. Det är faen inte ok.
Att motivationen brister är dock förståeligt ur ett rent psykologiskt perspektiv (det har gått väldigt lätt så här långt, och efter att Löven fått grus i maskineriet finns det för tillfället ingen att fajtas med där uppe i toppen), och antalet kor på isen är så klart få. Men: om inte Timrå snabbt kommer ur det här mättnadsläget kan vi få problem på riktigt. Dåliga vanor har en tendens att sätta sig.

Det är symptomatiskt att det var 4:e-kedjan som var den enda kedja som lyckades jobba fast Modo i egen zon. 1:a fick visserligen ett antal längre anfall, men då beroende på snirklande, överlämningar och platsbyten efter sargerna. Så fort pucken hamnade i ett 50/50-läge förlorade man kampen och hamnade i försvarszon. Och där sög man, utav helvete. Löökes alibiåkning på 1-1-målet...jeeez. Den var värd bänken, fanimej.
Dahlén-linan måste utveckla sig själva. Ska dom spela lika mjukt och lekfullt som dom gör måste dom prestera offensivt, i varje match. Nu gjorde dom ett mål igår, men sett till istid och andel offensiva situationer dom serverades på silverfat är det klart underkänt. Dom måste gå in i skiten lite mer. I synnerhet Dahlén. Han är iskall i målskyttet för tillfället, och då kan han inte enbart leva på att mysa runt blå och lägga mackor. Jobba ner motståndet också.

Sen har vi Olofsson. Kom in som en väldigt frisk fläkt med pondus dom första två, tre matcherna, för att därefter regrediera mer och mer. Nu börjar han läbbigt nog allt mer se ut som den ointresserade skridskoglidare som spelade av SHL-säsongen i väntan på att få flytta till Skellet. Helvete, vad långsamt och odistinkt han spelar. Håller pucken i en evighet, dribblar med små marginaler när ytterforwards står och kallnar vid offensiva blå, letar ständigt efter det svåra alternativet.
Här måste Freddan gå in och markera. Tar inte Olofsson tag i sitt spel och börjar hitta ett rakare, enklare spel är han snart körd på elitnivå. Otroligt frustrerande att bevittna. Han har ju egentligen alla verktyg för att bli en kompetent, producerande center på SHL-nivå, men verkar helt sakna jävlaranamma och killer-instinct. Vad vill han med sin hockey?

Bakåt är det väl inte heller hejsan-hoppsan. Egentligen hela försvarsspelet i egen zon, framförallt med puck, oimponerar. Man är obegripligt känsliga för press. Backarna blir som rådjur i strålkastarskenet när dom har pucken och ser en motståndare inom fem meter. Det sprids puckar, eller så letar man efter närmaste stillastående lagkompis som man kan skicka på Svarte Petter. Forwards bågar i blindo och får pucken felvända eller i låg fart mot ett försvar som redan samlat sig. Dumpa puck, börja forechecka en halv zon från motståndarbackar med puck.

En riktig jävla pondusback hade behövts. Spetskvaliteter antingen offensivt eller defensivt. Helst någon med lite kyla och förmåga att fatta kloka beslut under press. Westerlund har tyvärr inte alls blivit den offensiva härförare man hoppades på. Ofarlig framåt, mer läbbig bakåt. Har han fler verktyg än "fin skridskoåkning"? Ser mer och mer ut som en fattigmans-Seb Erixon.

Så. Har man nog nyanserat sågat ett lag som bara vunnit 18 av sina senaste 21 matcher..?
Nä, men faktiskt. Det här laget har som ambition att gå upp i SHL. Inte att leka till sig 5-1:or mot Väsby i november. Det kommer att behövas förmåga att grisa sig till segrar i tuffa slutspelsmatcher. Där är vi inte nu, på långa vägar. Något gårdagens match visade med önskvärd tydlighet. Rejäl uppryckning i afton inte bara förväntas, utan faktiskt också krävs. Annars börjar jag bli orolig på riktigt.

Jag vill också se att Freddan et al jobbar på detta. Han är inte - och kommer aldrig bli - någon lysande matchcoach. Han är inte snubben som skriker igång spelarna, eller gör några taktiska snilleri-manövrar som stälelr motståndarlaget. Det är upp till spelarna att utföra det som man tränat på och bestämt att dom ska göra. Men. Freddanz tar ut laget, och det är dom som fördelar istiden. Fortsätter Olofsson exempelvis att glida, sätt honom på bänken och ge honom individuell coachning på träning tills han fattar vad han ska bidra med.

Vi går in i andra halvan av säsongen nu, Timrå. Det är nu vi, enligt beprövad timråtradition, ska bli bättre och bättre. Finsnideriet sitter, men arbetsmässigt återstår en hel del. Kan vi, pretty please with sugar on top, få se att det jobbas på det? Lämpligen med en riktig jävla dieseldoftande, svettdrypande insats redan i kväll?
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Modo back-to-back
roger_sundsvall: Jag tror att vi kommer få se ett helt annat Timrå ikväll, iaf i första perioden. Men har vi inte fått hål på dom då, då kan det bli som igår!
Låst ämne