1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2124508

Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: om hv är en förening med pengar varför ligger de där de ligger i tabellen?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Nisse på Mon or: Verkar räcka med något eller några få felbeslut på ledarsidan och direkt kan en klubb gå från att vara en toppklubb till att det helt plötsligt blir kaos under flera år. Oavsett ekonomiska resurser. Såg lite siffror på att HV säckade ihop rejält efter att de kickade Lindbom för några säsonger sedan, mycket på grund av att han inte fick resultat på kort sikt. Fina underliggande siffror, men förlusterna radade upp sig med allt mer aggressiv kravställning som följd från oförstående supportar och sponsorer. HV lydde order, Lindbom fick sparken och sen tappade man kursen fullständigt. Kombinerat med att ryggraden blev allt äldre, som Thörnberg/Sundh osv.

Pengar har inte SÅ stor effekt på den här förhållandevis lilla svenska marknaden, tror jag. Inte när det är på SHL-nivå. Mycket rundgång bland spelarna också, känns lite som att en väsentlig del av SHL-lagens budgeterar går till att bara betala allt högre löner för samma spelare. Ludvig Nilsson gick från att petas ur vår rätt så svaga HA-trupp för typ 4-5 år sedan, till Almtuna och sedan Brynäs. Sedan dess är han en bofast SHL-spelare. Ganska anmärkningsvärt, tänker jag varje gång man ser honom vara på isen i Växjö.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nisse på Mon or: Hv71 har mycket pengar men du kan ju endå bygga fel, nubben i Frölunda tex?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nisse på Mon or: Modo är väl ett bra exempel på att pengar inte räcker. De hade ett eget kapital på 55 miljoner... näst bäst i SHL.
Kommentera