1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581141 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2130252

Sv: Apropå nånting...
Olle:

Man har ändrat regeln så domarna kan fokusera på annat underspelet istället för att kontrollera halsskydd på alla spelare. Det görs en snabb kontroll innan, men sedan ifall någon spelare tar av det eller ändrar det så gör man en rapport och därefter väntar böter istället för utvisning.

Regel 12 – Utrustning

Ändring: Justera regelverket kring felaktig utrustning avseende specifikt halsskydd och tandskydd.

I SHL och Hockeyallsvenskan gäller: Ej utvisning, istället rapport till administrerande förbund och till respektive ligaorganisation för vidare arbete utifrån arbetsmiljölagen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Jag håller med om att halsskydd är viktigt och ok, om enda sättet för att få spelarna att använda skyddet är att bötfälla så får man väl gå den vägen. Men ska man hänvisa till arbetsmiljölagen i hockeyvärlden så bör det finnas ett antal situationer i varje match som renderar spelarna föremål för uppsägning. Spelare A får böta 15.000 för att han hade fel skyddsutrustning på sig och spelare B fick böta 15.000 för att han halvt slog ihjäl en motståndare med ett tillhygge.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
På tal om regler, varför är det så oerhört viktigt att tröjan dras ned över baksida byxa? Fan varannan tekning ska dra ut på tiden för att domarna ska åka runt och dra ned spelarnas tröjor som åkt upp lite. De flesta lagen (vi inkluderat) har väl inte ens någonting där, varken reklam eller namn som måste synas. Vad är grejen?

Oerhört komiskt när tröjan åkt upp igen några sekunder senare ändå.
Kommentera