1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581771 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2131339

Sv: Kristianstads IK - Timrå IK back-to-back
jokklas: Absolut, men tycker inte han platsar på tre backpar ett år då vi verkligen går för det. Vi måste ha bästa möjliga spelare på varje position för att ha så bra chans som möjligt. Bättre att han får mycket speltid i en lägre division nu för att sedan kunna ta en ordinarie plats nästa år om vi inte skulle gå upp. Sen vet man ju inte hur sugen Lindelöf är på att kanske vara 7/8 back framöver när Hardegård är tillbaka och "spetsbacken" är klar. Men rankar Lindelöf högre än Eckmyhl iallafall, om man tänker bort Ragnarsson och Lerebäck, men de är ju inte riktigt samma spelartyper
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Kristianstads IK - Timrå IK back-to-back
Puckat: Så som jag minns tongångarna i somras så hade vi en backplats kvar att fylla, vilket då skulle vara en mer potent värvning. Vad som hände med det vet jag inte, men av de lösa rykten som förekom så var väl Sam Lofquist ett av namnen, även Jordan Subban och Alexander Ytterell. I slutändan blev det inget alls och vi valde att avvakta för att se vad som eventuellt skulle dyka upp nu under säsongen då det var högst oklart vad som egentligen skulle hända med alla ligor. Först i det läget presenterades Eckmyhl, så han är väl någonstans att betrakta som en niondeback, även om han står uppställd på åtta nu. Om Nubben plockar in ytterligare ett backnamn så lär Eckmyhl lånas ut, gissar jag. Men alldeles oavsett är nog detta en nyttig säsong för honom då han får träna med seniorer och kliva in lite då och då. Hade vi haft fler skador på backarna hade han fått spela mer också, så han har väl haft lite "oflyt" på den fronten.

Lindelöf tror jag kommer lira på sex backar framöver, faktiskt. Kraftiga offensiva uppsidor och borde nog med facit i hand skitit i Brynäsäventyret, de borde också ha gett fan i att plocka den där typen av back till det där laget. Behöver jobba med skridskoåkningen och det är ju hur enkelt som helst att förstå varför han inte räckte till på SHL-nivå, det borde ju rimligen Sundlöv ha sett och inte stirrat sig blind på Lindelöfs poängutdelning året innan. Uselt scoutat och bedrövlig hantering av en ung spelare, SHL-klubbarna har fan ett stort ansvar i den där cirkusen. Tycker samma gäller SAIK och deras hantering av Jacob Olofsson också. Låt unga spelare ta det där steget när de är redo istället för att bara chansa och sedan ändå inte erbjuda rättvisa förutsättningar. Med det sagt så tycker jag att Lindelöf har stor potential, men att det lär ta lite tid innan alla delar helt och hållet hänger med. Skulle bli överraskad om Nubben släpper taget om Lindelöf redan nu, då hade han nog inte ens hamnat här i förstaläget. Tvåveckors-tryouten tänker jag att man tog till mest för att vi hade möjligheten och för att klämma och känna lite.
Låst ämne