1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581952 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2132576

Sv: Apropå nånting...
JoseGonzales:

Nej man behöver inte ha spelat i Modo som junior för att få en bra utbildning, Timrå funkar också bra samt Brynäs och andra klubbar.

Det viktiga är nog att man tar sig bort från Löven eftersom utbildningen av juniorer och förmågan och viljan att satsa på juniorer inte finns där.

Och ja jag skulle säga att åren på hockeygym är väldigt viktiga för en spelare (inte allt men väldigt viktigt), det är då en satsning övergår till en proffssatsning och det är extremt viktigt att spelarna får bra träning, bra rådgivning och coaching samt får utvecklas steg för steg och prova på a-lagsspel.

Men du får gärna tycka att ni har en grym juniorverksamhet och att ni väljer att varje år fylla på med några "egenfostrade spelare" istället för att värva.

Egenfostrade spelare brukar ofta benämnas som de som man själv har varit med och utvecklat via hockeygym och sitt J18/J20 och sedan tagit upp till A-laget, men du kanske har en annan definition. Ser t.ex Dahlen och EP som spelare Timrå har fostrat trots att de har helt andra moderklubbar.

Du måste skilja på moderklubb och den klubb som utvecklat och fostrat spelarna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Kör ett Rbk exempel på egenfostrade och att J18/J20 verksamheten är jätteviktig... spelare som gått via Rbk juniorverksamhet... Zaar, Everberg, Brithen, Hansson, Ryfors, Jonsson, Johannesson, Bondesson.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tycker inte att "köplag" endast handlar om egenutvecklade spelare, handlar även om att värva oslipade diamanter och få dessa spelare att blomma ut och inte bara värva spelare med ett bra CV.
Kommentera