1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577964 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2134082

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Det är så klart bra att han producerar men det är ju ingen offensiv gigant vi har fått se under dom här matcherna. Får man speltid i ligans överlägset bästa lag så kommer en och annan assist att trilla in per automatik.

Omöjligt att veta vilka backar nubben har på sin radar, man får väl anta att vilket beslut som än tas, är noga övervägt. Tycker inte Lindelöf bidrar med någon ökad trygghet i försvaret, tvärtom är han mjuk och hans långsamhet bidrar till att han ofta blir överspelad. Ser inte riktigt att han konkurrerar ut Ragnarsson där. Spelare som ska ”växa in i laget” har vi väl redan?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Olle: Har hört liknande argument förut om andra spelare att man får gratisassist i bra lag. Men man kan ändå jämföra med andra spelare i laget och där har Lindelöf gått om Carlsson, Lerebäck och Ragge i poäng på bara åtta matcher. Argumentet emot honom måste väl snarare vara att han överpresterat nu eller haft "tur". Att han skulle fått 1+5 per automatik känns inte så grundat.

Själv förstår jag inte riktigt Freddans tankesätt att han vill ha kvar Lindelöf och värva en PP-back. Lindelöf är ju redan en budget PP-back så han blir direkt överflödig om vi värvar en bättre sån. Ska bli intressant att se vad nubben hittar på.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: Om man tittar på Lindelöf har han en spelförståelse som är bättre än de flesta i laget. Det är en rejäl uppsida.
Det jag ser som hans stora problem är rörligheten på skridskorna. Därför han hamnar i problem både i försvarsspelet och med puck.
I försvarsspelet måste han anpassa hur han går in i situationen för att han har inga marginaler att komma fel då han är överspelad. Det får honom att inte vara tillräckligt beslutsam i försvaret, sen tror jag ändå att det är bättre än att han skulle försöka vara beslutsam och hamna fel i situationen istället.
Det finns helt klart plats för honom i Timrå redan denna säsong men jag hade verkligen velat se vad Sandra kunnat göra med hans rörlighet till nästa säsong.
En rörligare Lindelöf skulle jag påstå är landslagsmässig med den spelförståelse han besitter.
Passen till Dahlén igår är ett exempel som jag fortfarande smånjuter av. 😊
Kommentera