1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

529178 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2136887

Sv: Timrå IK - Tingsryds AIF 2021-01-29
Lakers är ju som ni vet SHLs Löven... och det är ju nödvändigt att köpa spelare om de inte finns i egna leden. Men jag undrar om satsningen på junior nivå är tillräcklig i många klubbar... det verkar som om steget mellan j20 och professionell nivå är lite stort ... det kanske vore bra att införa en juniorliga som är professionell ... exempelvis en europeisk liga för 18-20 åringar... hade gynnat utveckligen av talanger
+6
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Tingsryds AIF 2021-01-29
Charliejfz: Brynäs var väl lite pionjärer inom värvarområdet när det plockades många spelare från norrland(Kiruna Timrå mm) på 60-70 talet. Säkert billigt, kanska lockade med fast jobb vid didan av hockey. De hade många egna produkter också ska sägas.

Kronologiskt sett är väl Percy o Malmö nästa steg i värvarstrategi. Då på 90-talet var det lite mer stålar och då värvade man ihop mer eller mindre "hela laget". Nästan bara svenskar, kanske nån finne.

Sedan har vi då Lajkers som för ca 10 år sedan gjorde en moderna variant på Pööörcy. Man började värva nordamerikaner. Det är i den änden Löven tagit vid senaste åren.(förstås med mindre stålar än Lajker)

Det är bara att slänga in denna "objektiva" text direkt i Wiki under: Svensk hockeys värvningshistoria 😉
Några tillägg, som uppseendeväckande o omtalade enstaka förvärv, kan också få plats. T ex miljonkedjan i Örebro. Dmitri "Dimman" Starostenko mm.
+3
Låst ämne