1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

524465 inlägg · 6213 ämnen

Inlägg #2153852

Sv: Timrå IK - Västerviks IK 2021-02-21
Heisenberg: Enligt artikeln i ST var det för att hans hjälm var uppknäppt. Men om det sker på isen under närkamp ska det inte vara utvisning. Och man ska inte kunna ta det på någon som sitter i båset.
Mycket märkligt.
+2
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Västerviks IK 2021-02-21
bar mofftak:

Friskt saxat från st.nu

Wiercioch : "Helt ärligt en ny regel för mig"

Dessutom lyckades 30-åringen med konststycket att bli utvisad för "illegal equipment".

-Det här var helt ärligt en ny regel för mig. Min hakrem gick av och min tolkning har alltid varit att så länge hjälmen sitter på kan man spela, men inte om den ramlar av.

Men du fick ju utvisningen då du satt på bänken?

- Ja ...

Rörde du pucken utan hakremmen någon gång?

- Tydligen måste jag har gjort det, säger Wiercioch, något tveksamt.


Så står det i regelboken för "Illegal equipment":

En utespelare som tappar sin hjälm under pågående spel måste antingen återplacera hjälmen på huvudet och knäppa fast den på ett korrekt sätt, eller omedelbart bege sig till spelarbåset för att ersättas med en annan utespelare. Han får inte delta i spelet utan hjälm. Mindre straffet för Regel 68 Illegal equipment ska ådömas den som inte följer denna regel. Om en utespelare inträder i pågående spel genom ett flygande byte (eller från utvisningsbåset) med hjälmen på sig, men felaktigt fastsatt (t.ex. med hakremmen oknäppt), ska spelaren ådömas mindre straffet för Regel 68 Illegal equipment. Om en utespelare tacklas så att hakremmen knäpps upp, men utan att hjälmen trillar av huvudet, får spelaren fortsätta spela till dess att spelet stoppas.

#The Anti-TIK Conspiracy!

Västervik fick åka runt och hugga med klubbor som om det inte fanns någon morgondag...
+4
Låst ämne