1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581135 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2172107

Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Jag svarar JanneG här istället:

Så som matchen utvecklades och som den summerades så finns det en hel del saker vi kan ta med oss, men även mycket ni kan ta med er. Det ni, AIK, gjorde så bra jämfört med i måndags var att ni lyckades jämna ut styrkeförhållandet i framförallt förstaperioden. Kollar man på puckinnehavet i förstaperioden så lyckades ni helt och hållet vända siffrorna från i måndags, då var det vi som ägde pucken 57% av tiden, i onsdags hade istället ni 57% i den perioden. I måndags så jobbade vi in det plusövertaget i er zon, i onsdags var det ni som jobbade in plusövertaget i er egen zon. Ni höll pucken inom laget och backade hem helt enkelt, vilket gjorde att vi fick en helt annan start på matchen än i måndags. Trots det gjorde vi ett mål och hade ett flertal avslut i skottsektorn.

Det blev dock i stort sett en halvering av det antalet avslut vi tog i första i måndags, där lyckades med andra ord AIK väldigt bra. Ni fick tiden att gå, med en hel del frustration från vår sida som följd. Vi fick slita betydligt mer för våra avslut och ägna mycket energi åt tröstlöst forecheckande, vilket är jobbigt som fan när pucken ändå går mest i sidled. Här blev summeringen av det hela att vi "saknade inställning" och att vi sköt mest "alibiskott". Det är inte fel i sig, men att upprepa en match där vi vinner avslutsfördelningen med 70-32 och skotten med 47-18 är en oerhört svår uppgift för er del om ni dessutom ska vinna.

Det blir otroligt intressant att se vad ni hittar på ikväll. Det är ytterst små marginaler som gör att ni vann senast, utan att på något sätt säga att det var oförtjänt. Ni stack in kniven i perfekta lägen och sen är det nog framförallt ert momentum som gör att allt skiter sig för oss i slutet. Hade ni lett matchen och inte vi efter period ett så är frågan vad som hade hänt, men när vi måste börja jaga som dårar i tredje så har Endre börjat framstå som en vägg och vi jobbar inte igenom våra avslut. Men: varje avslut är i grunden en målchans och ni gör i tredje ett mål på fyra skott och nio avslut, vi gör noll mål på 22 skott på mål och totalt 38 avslut. Av tredjeperiodens 20 minuter så tillbringar vi över åtta(!) av dessa i er zon, med pucken inom vår kontroll. Det är samma övertag som vi hade i förstaperioden i måndags, men nu kom det övertaget i ett betydligt mer stressat läge och när ni enbart ville spela på er knappa ledning.

Det blir spännande detta! Hur hanterar ni hemmaplan, och hur hanterar ni att det kollektiva självförtroendet stärkes rejält i onsdags? Det kan räcka med en olycklig utvisning precis i början för att en gameplan kan skita sig fullständigt. Men sammantaget så ska AIKs stab ha stort beröm för hur de lyckades i onsdags, just det där med puckinnehavet i första är anmärkningsvärt när man tittar djupare på siffrorna. För vår del handlar det om att ge fan i att åka på helt meningslösa utvisningar, då det bara fuckar upp vår rytm.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Knylan: Så blir det om man spelar ishockey i 15 minuter och motståndarna är påslagna från det pucken släpps! Det förklarar varför man skjuter 47 skott och gör 1 mål, förlorar kamperna framför de båda målen, drar på sig för många utvisningar, har ett mediokert passningsspel mm mm.

Om det finns en slutspelsknapp så hoppas jag verkligen att laget trycker på den ikväll.
Låst ämne

Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Knylan: bra skrivet, håller med i analysen, vi kommer nog inte försöka göra så mycket annorlunda ikväll , få ner farten i mittzon, få ner pucken djupt i er zon när vi orkar, spela smart, inte gå i fällor som att försöka spela för fin hockey, däremot trycka på som ett lag när vi gör det. Ni har pressen. Hoppas vi kan njuta av att få bjuda upp till match igen
Låst ämne

Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Jag hann aldrig få slutspelshalsduken till förra matchen men nu är den hemma så ikväll blir det vinst!
Låst ämne