1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583005 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2172919

Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Spelar 28:an nästa match så är det ju ren skandal. Seg på rören, slänger i väg pucken på chans i tid och otid, tar hundra år på sig att få iväg ett skott som till 98 % tar i block etc. gör att det känns livsfarligt varenda gång han har pucken. Det är det sista Timrå behöver nu.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Sune: Kan som sagt rekommendera alla att se matchen igen i efterhand. Den går väl säkert i repris men för oss som kollar via Cmore-appen så kan man trycka på tablå och kolla gårdagen.

Det var framförallt en situation jag reagerade på i mitten av första där PW hamnade så sinnessjukt fel och som drog upp blodtrycket till minst sagt kritisk nivå. AIK får en två mot etta och han är fortfarande kvar i offensiv zon, den yta han egentligen ska täcka blir helt ren. Där och då var allt helt och hållet hans fel, men när man ser det i efterhand så förstår man situationen bättre. Offensiv tek, Hardegård har någon sekund kvar av sin utvisning. PW pinchar ner när han hör via speakern att vi är fulltaliga, vilket förmodligen är bestämt redan innan att han ska göra och han tänker nog att Hardegård ska hålla koll bakom.

Hardegård gasar dock rakt över hela mittzonen för att byta in Dahlén (Lodin och Liljewall är redan inne), vilket också förmodligen är tanken. Men allt synkar helt fel, även Dahlén bågar fel när han kommer in och vi hamnar på mellanhand. Kvar står PW med hundhuvudet, men som tur är blir det inget mål. AIK gör en solid insats men de är vansinnigt trubbiga i de avgörande lägena, vilket även vi forcerar fram hos dem.

Slutsats: PW är spets på väldigt många sätt, men han har problem med att ställa om sin nivå till HA-nivå och framförallt till hans omgivning på HA-nivå. Lite på samma sätt som Zlatan haft problem genom åren i landslaget, att han helt enkelt är så överkvalificerad jämfört med alla andra att det i slutändan blir hans eget fel att allt låser sig.

PW har liksom tävlat med de bästa och mest välutbildade spelarna i världen. Man ser att han hela tiden snackar med medspelarna, men att få ex. en 21-årig Lodin som framförallt spelar mest på känsla (därav hans irrationella stil, tänker jag) att förstå varför PW gör vissa saker är en helt annan grej här jämfört med när han spelade i Colorado så sent som för fyra år sen. Det blir ofta fel, men det är ändå mer tacksamt att ha en spelare som måste ”dra ner” sin nivå än det motsatta. Tror någonstans att Ante gör rätt i att matcha honom hårt, även om mitt topplock är påväg att flyga stundtals. Det har trots allt löst sig, de gånger det händer.
Låst ämne

Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Sune: Han har över 200 Nhl matcher på en mindre rink! Man blir ju lite betänksam, hur hann han med där?
Låst ämne

Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Sune: Spelare som lyft sig i slutspelet enligt mig:
JJ, Lodin, P Svensson, Westerlund, Boyce, Lundin, Walli, Liljewall.
Resten måste se sig i spegeln och rannsaka sig själva.
Låst ämne