1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581246 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2181306

Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
Känns som spelarna tänker en runda för mycket i anfall. Hänger ihop med dåliga tempot. Visst man kan lugna ned tempot genom att hålla i pucken, men antingen gör man det eller så spelar man snabbt och enkelt. Skulle också vilja se att spelarna i anfallszon vågade göra egna grejer istället för att söka pass. T.ex gå in i banan och bryter mönstret. Är inte hela världen om man ger sig på en soloräd framför mål och tappar pucken, hellre det än att bli stillastående på blå eller kring utsidan boxen och tappa pucken. Detta är när vviks försvar är samlat. I kontringar och flygande anfall behövs det också mer egna prestationer men också enkla pass som i 2-1 och liknande vi hade igår.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
thorwald: Jag har en gnagande känsla av att nubben har byggt ett lite för spetsigt lag och Freddan inte riktigt har fått upp den mentala nivån till den som krävs för att vinna slutspelet i år. Vi har INTE blivit märkbart bättre ju längre slutspelet lidit och vi får INTE produktion från spelare högt upp i näringskedjan. Allt kan så klart hända i ett slutspel men löven kommer bli en tuff nöt att knäcka. Dom har inte förlorat på ordinarie tid på 9 raka matcher och verkar vara ”bäst när det gäller”. Går vi till final så kommer vi in som solklar underdog och det kanske är precis vad vi behöver? Tycker fortfarande att det är mer angenämt att ligga under med 0-2 mot löven än mot Västervik men löven har verkligen skruvat till sitt spel.

Har Västervik (på pappret) någon spelare som skulle gå in på två kedjor hos oss? Hur kan dom få ut så mycket av spelare som Öhman och Pettersson när vi får ut så lite av spelare som Walli och Hartmann? Drugge spelar i andra backpar i Västervik, han hade suttit på läktaren i Timrå. Ändå spelar han med större tålamod och kyla än vad Hardegård gör. Jag argumenterar fortfarande för att slutspelsknappen inte är på, vi lever på individuell skicklighet just nu.

Får säkert skit av skribenter som anser ”vem fan kan klaga när man leder med 2-1 i matcher och dominerat 80% av tiden?” Tycker man ska väga in att Västervik förmodligen inte ens vill eller kan spela i SHL. Vi hade samma problem med aik att vi inte kunde ”ta betalt”. Dags för många timråspelare att kliva fram nu och visa att man kan vara bäst när det gäller.
Låst ämne

Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
thorwald: Instämmer. Just därför hade Lodin varit mycket nyttig. Nu när vi inte har honom måste andra kliva fram som Dahlen, Hartmann och Walli och utmana på egen hand. Hoppas de gör det nästa match.
Låst ämne