1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

534419 inlägg · 6213 ämnen

Inlägg #2185826

Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
Knylan: Jag är inte 100 % säker på att Bofors inte klarar att klösa till sig två matcher så vi får möta dem... Bofors är ett jämnare lag än Löven, därför de kom före i tabellen. Skadorna lär avgöra det här så att Löven ändå går vidare. Har du en chans att brotta ner oss över sju matcher? Det är fan inte lätt.

För att Löven ska slå oss lär de behöva spela med samma defensiva fokus som AIK och Västervik haft. Två skillnader är att de inte har en lika bra målvakt som vi mött i första två rundorna, dessutom ska de byta från att vara mestadels spelförande i första två slutspelsrundorna till att ligga på försvar och lägga ut. Västervik har gjort sin grej en hel säsong men det räckte inte mot oss. Löven har så klart höga offensiva toppar och några spelare med riktigt hög kvalitet. Men vår offensiva maxkapacitet är högre och våra toppar ännu toppigare. Och Löven är ojämnare, när Löven är dåliga är de bottenlöst dåliga. De blev ju utredda för korruption mot Mora, då är man riktigt kass. Vi har bitvis varit uddlösa i sekvenser i slutspelet men vi har gjort jobbet i egen zon, vi har hållit linjerna och vi har jobbat hårt.

Det många har missat är även att Johansson i kassen har varit otroligt bra. Kolla statistiken i slutspelet. Överlägsen GAA (antal insläppta mål) på 1,58 jämfört med alla andra vilket är väntat och delvis en funktion av hela lagets försvarsspel. Men även räddningsprocenten är riktigt bra. Han är trea efter Alexander Sahlin i Almtuna (bara två matcher) och Marmelind. Skillnaden? Sahlin 93,94, Marmelind 93,53 och Johansson 93,19. Claes Endre förresten fyra på 93,16. Ingen annan nära, Emil Kruse i VIK femma på 90,91.

Finalmotståndarna? Poulin 89,62 SVS och 2,72 GAA, Juel 89,47 SVS och 2,35 GAA, Steen 85,45 SVS och 4,30 (!) GAA.

Så jag är optimistiskt. Lagdel för lagdel har vi klart bästa målvakten, vi har defensivt stabilare och offensivt likvärdiga backar jämfört med Löven och bättre forwardsuppsättning hur man än ser på det. Vi har ett grundspel som sitter, är bäst i serien på BP och har hopp om att ha fått fart på PP igen efter lite tomgång där. Vi är skadefria. Vi har bra bredd med rimliga spelaralternativ som får börja på läktaren. Vi har rutinerade tränare som varit med om att både gå upp och att åka ur slutspel. Vi har hemmaplansfördel. Vi får minst en dags mer vila innan vi går in i en intensiv spelöppning.

Så visst, Löven är löven och vi har inte fått betalt i poäng mot dem i serien. Men som man brukar säga, serie och slutspel är inte samma sak. Hittills har vi varit bättre på att spela slutspel också.
+19
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
El Maco: Blir alltid lite extra glad när El Maco vaknar till liv.
+4
Låst ämne

Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
El Maco: Snygg jämförelse! Det som dock gör mig lite orolig är väl att vi verkar ha ett (1) sätt att spela. Både AIK och VVIK var rätt duktiga på att stänga ner oss. Med en vassare moståndare så kanske det skulle se jobbigare ut för vår del. Men som du säger, ska framtida motståndare lägga om ifrån spelförande till bussparkering så kan det krackelera i och med den förändringen.

Hur som, final snart och det är nu det gäller. Blir oerhört intressant att följa finalserien. Jag hoppas verkligen det går att klämma ur några % ifrån var och en i laget. Känslan är att det inte är förrän mot slutet som laget kommit igång och jag hoppas den trenden fortsätter så.
+2
Låst ämne