1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582752 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2187420

Sv: Slutspel 2021
Knylan: Håller helt med dig! Harde får lite väl hård kritik mellanåt och skall absolut med upp till SHL om vi tar steget!

Sen så var som du säger VIKs BP riktigt bra, man förstår varför de hade näst bäst statistik på i släppta mål bakåt i serien, efter oss alltså.
Jämför man både BIKs och Lövens BPn så är de inte i närheten så aggressiva som VIKs var mot oss. Det gör att jag tror det kommer finnas mer ytor i kommande PPn framöver, oavsett vilket lag vi möter.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Slutspel 2021
Sputnik: Det kommer givetvis mycket ur de förväntningar som hela tiden byggs upp så fort vi får PP. Tusentals supportrar som sitter hemma framför TVn och förbannar sig över att vi aldrig får några utvisningar med oss, och sen när det väl dyker upp 2-3 tillfällen per match så blir ju kraven på just de numerära överlägena enorma. När då Västervik hela tiden fick oss att bara pucka runt uppe längs med blålinjen så blir Hardegård hela tiden den spelare (tillsammans med Dahlén) som bär mest puck. Sen håller jag med rakt av om att han inte varit speciellt lyckosam just i PP, men vill man få det till att han varit dålig i slutspelet så glömmer man nog bort de 24-28 övriga minutrarna han gör på isen i match efter match. All den där enkelheten och det effektiva försvarsspel han och AC står för i övrigt märks inte på samma sätt, men helvete vad det märks om man står som sista man i PP och ska försöka hitta skott- och passningsvägar genom ett försvar som är så brutalt organiserade i egen zon.

Nä det blir intressant att se hur BIK/IFB kommer hantera det här. Det jag tycker har varit tydligt under säsongens gång är dock hur mycket som hänt kring hur övriga lag mer eller mindre helt anpassat sig till oss, vilket kommer sig ur av att vi visade oss bli så överlägsna. En bortamatch mot Timrå var en helt annan sak i omgång fem än vad den var i omgång 30, så att säga. Man har ett sätt att spela mot samtliga lag, men mot Timrå måste man lägga om det för annars har man inte en chans.

Därför t r o r jag att det kan vara lite missvisande att titta på matcherna mellan Löven och BIK och tänka att det vi ser hos det vinnande laget där är det vi kommer få se även när de möter oss i finalen. Lite som att båda lagen har ett komplett spelsystem de vet fungerar mot alla andra lag, men mot oss så måste de riva upp allt det och plocka fram en speciell Timrå-pärm, med ett helt annat spelsätt. Det är sjukt att landa i den tanken, men det är så det ser ut tycker jag, och det är nånstans det jag förväntar mig att se i finalen också. Dock mer av Löven än av BIK, BIK tror jag faktiskt kommer försöka lita mer till sin ursprungliga idé och det tycker jag också de ska göra.
Låst ämne