1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582347 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2190370

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Lub: Hoppas du har rätt och att Timrå vänder det här! Men det går inte att blunda för att något är fel i truppen. Det flyter inte på som i grundserien, att vinna den betyder i princip inte ett skit. ingen fördel alls, PP är totalt uselt och varit det hela slutspelet, det håller inte i tre serier, finns ingen desperation, man förlitar så blint på att bara vissa spelare ska göra soloräder hela tiden och vinna åt oss. Det håller inte! Timrå borde anställt en idrottspsykolog eller liknande inför detta slutspel.

Nää, säga vad man vill men det är inte rättvist att vinna en serie med 22 poäng och vara överlägset bäst under hela säsongen men måste spela kvart, semi och en final för att gå upp. Varför ska man ens vinna en serie då överhuvudtaget bara för att få en liten fördel att välja motståndare! Vilket jävla skämt! Nej, bättre att lägga sig topp 5 då och spara krutet till slutspelet.

Blir också så jävla förbannad när en massa Brynäsfans och andra SHL-fans påstår att det är en räkmacka att vinna serien i HA + kvart, semi och final för att ta steget upp. Vi får se hur länge HV blir borta nu, fast de har en av hockeysveriges största ekonomi. Inte så enkelt som man tror.

Gör om upplägget att sist i SHL åker ur och vinnaren i HA går upp direkt, det är det mest rättvisa, och nej jag säger inte det bara för att Timrå vann serien. Så har jag tyckt väldigt länge. Sen kan nästa sista i SHL få kvala mot 2:an i HA. Sen ska vi inte ens prata om alla TV-rättigheter och pengarna alla SHL lag får gentemot HA.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Hockeyguru: två serier, en norra och en södra. Det är ekonomiskt för alla, det blir fler derbyn! 10 lag i vardera serie. Sen möts norra och södra lagen 4 ggr per säsong. Resten spelas i vardera serie.! Tror att det skulle bli kul om det gick. Det är absurt att ett HA lag med sin futtiga ekonomi ska behöva resa land och rike. Och vem fan vet hur länge den här pandemin ska hålla på. Klubbarna kommer sakta men säkert förtvina. Cmore har väl inte hur mycket pengar som helst heller atttä kräkas ut på lagen hur länge som helst..kommer inte publiken tillbaka så måste nåt göras.
Låst ämne

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Hockeyguru: Precis
Låst ämne

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Hockeyguru:
SHL14 åker ut.
HA1 går upp.
Kvalserie med SHL13 och ett visst antal lag från HA.

På sikt så måste man ju börja behandla ligorna på ett mer sammanhängande sätt också med gemensam ledning. Paketera ihop SHL och HA till en regelrätt serie med ekonomisk fördelning över de båda, även om det skulle vara 80-20, 90-10 eller vad det nu kan vara. Trots att det är upp/nedflytt mellan ligorna så sköts de väldigt enskilt från varandra när det gäller tv-rättigheter osv.
Låst ämne

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Hockeyguru: Håller med om det meningslösa om att serieseger inte innebär någonting. Tyckte det redan ifjol när Löven vann serien. I SHL så får det lag som vinner grundserien 1MSek, blev det ngr prispengar för oss? Jag har isf missat det.

Nu laddar vi om och vinner kvällens match. Glöm inte bort att vi faktiskt vunnit kvart + semi på väg till finalen...

Nu kör vi! 👍
Låst ämne