1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581634 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2191663

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
pingvin: Innan nästa match kommer det garanterat för Hellström. Inte lika bråttom för Rahimi då han automatiskt är avstängd imorgon då han fick "match". Däremot är det väl inget snack om att båda blir avstängda. Frågan är mer hur länge. Båda de där tacklingarna har potential att avsluta karriären för både Hartmann och Reinhardt. Nu är det upp till DN att visa om det bara är snack om att man prioriterar spelarnas säkerhet.

Blir också intressant att se vilka som dömer imorgon. Min gissning är att det kommer vara betydligt hårdare bedömning, det brukar vara så efter en sån här match. Så matchen imorgon blir lugnare, sedan kommer det sakta att eskalera igen fram till avgörandet.

Hade det varit Vesel som fått Reinhardts propp så hade garanterat ambulansen kommit in på isen. Hugo står upp efteråt, Vesel hade legat i spillror.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Hassan: Har du inget vett i skallen? Jag håller med om att Rahimis tackling var vårdslös och fil och bör ej förekomma på en ishockeyrink men Hellströms var verkligen inte en tackling som kan avsluta karriären. Reinhardt var väldigt låg när tacklingen träffar och Hellström satar för bröstet men den tar olyckligt.

OM vi ska prata om vårdslösa tacklingar så kanji väl titta tillbaka på Walterholms tackling på Plant som resulterade i huvudskada. Han var väl medveten om att Plant varit skadad i huvudet innan och ser numrering ryggen och går endast för att skada. Rätta mig om jag har fel men huvudskador resulterar mycket oftare i att karriären avslutas än låga tacklingar på knäna som Rahimi utdelade.

Och dessutom vad är det för nivå ni Timrå supportrar går ned till efter denna tackling. Hartmanns farsa går ut i detta forum och rent ut mordhotar Hans Wallson och säger att han har lust att ringa in Riga maffian. Sedan går ni på Rahimis hudfärg och säger att han ska åka tillbaka till Iran när han är född och uppvuxen i Umeå och har gjort mer för samhället än ni nånsin kommer göra. STEPPA UPP NIVÅN FÖR FAN!
Låst ämne

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Ok, lägger Hockeymördar-Gate åt sidan och slänger in några snabba reflektioner om matchen i övrigt:

- Fantastisk inställning från start. Det syntes att det var fokuserat och inställt på mer jävlar-anamma. Lööke avslutar själv i ett av hans första byten, från ett läge där han tidigare i slutspel sökt pass 10/10. 40 minuter senare har han tredubblat sin målskörd i slutspelet. Underbart, precis så ska du spela Lööke!

- Spelet i egen zon. Nu hade man ett motmedel mot Lövens press. Enkla back-back-spel, sen ett lååångt pass upp på forward. Löven blev långa och utspridda, Timrå kunde sätta press direkt i offensiv zon.

- Man utnyttjade skillnad i ork och fräschhet. Rullade på fyra kedjor, och höll tempot uppe. Tålamod på precis rätt sätt. Löven slutade forechecka lika hårt, kröp tillbaka mer, men fick aldrig någon direkt utdelning på sina kontringsförsök. Jävligt stiligt och kontrollerat.

- JJ visade vad han kan. Löven hade ett par farliga chanser under första halvan av matchen, men JJ (eller stolpen i ett fall) höll tätt. Snorviktigt. Det gav ytterligare ett lugn åt Timrå som kunde fortsätta att nöta ner Löven med pumpande, långa anfall.

- Omformeringarna: Reinhardt och Lindholm, flytt av Wall-E. Den sistnämnde var magnifik matchen igenom, och fick fullt manöverutrymme som grovjobbande tekniker. Han har en jävla potential, den pojken. Rhino och Jojje bidrog med energi och en hundraprocentig arbetsinsats. Fan vad jag älskar när dom bara mal på utefter sargerna och trummar energin ur lövenspelarna. Fick oväntat mycket istid av kända anledningar, och hanterade det med den äran. Hårda, smarta, hängivna och disciplinerade. Kul att man fick se en glimt av Real-Madsen också. Fortsätt så.

- Dahlén on top. Helvete, vilken spets han är när han ligger på den här nivån. Klinisk i nästan samtliga offensiva aktioner, samtidigt som lövenspelarna inte orkade ligga lika tätt på honom som tidigare. Då är det Game Over.

- Disciplinen. Inga onödiga utvisningar, bra fokus och kyla när lövenspelarna kukade ur. Tålmodigt och fokuserat försvarsspel matchen igenom, vilket bidrog till lövens frustration. Bli utspelade o c h nollade har en tendens att sätta lite griller i huvudet.

- Höga avslut. Man tyckte att Svedberg lämnade luckor ovanför axlarna, men helvete vad Pållen kryper ihop. Han ser ju ut som en knästående Gimli när han positionerar sig för skott. Och han spred ju returer som en DeRouville med furubenskydd. Mata höga skott bara, så håller vi paniken i lövenförsvaret på en mysigt hög nivå. Och Pållens självförtroende i höjd med hans axlar.

Typ så. Men: bara 1-1 i matcher, och mycket hockey kvar. Och, det syntes att Löven var klart slitna. 48 timmars vila efter semin, sen två matcher med 24 timmars mellanrum. Det hade dom betydligt svårare att hantera jämfört med ett mer utvilat Timrå.
Nu är det frågan om hur dom kommer att orka framförallt kommande dubbelmöte. I synnerhet med Rahimi och Hellström borta. Orkar dom inte ligga på och pressa i Timrås zon och samtidigt hålla ihop försvarsspelet och dra på kontringar, så...får dom det jävligt tufft. Timrå lär fortsätta mala på med 4 kedjor och hålla tempot uppe.

Känner mig ungefär lika stadig i mina åsikter som Wennerholm, men...pendeln har tippat över en smula. Vill man mota lövenspöket i grind är 7-0 en utmärkt jävla start. Och lövensspelarnas uppträdande i 3e perioden visar att dom inte riktigt gillar det som händer. Det var klasskillnad, i alla delar av planen.
Låst ämne

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Hassan: Vilka sitter i Diciplinämnden?
Låst ämne