1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581001 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2195479

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Tom Topp: Känner också lite likgiltighet inför ett eventuellt avancemang. Om det bara har med covid att göra eller om det också spelar in att vi blev så fullständigt piskade förra gången det begav sig, det vette fan.

Pengarna, tv-upplevelsen osv. är ju klart bättre i SHL men all eventuell derbykänsla skulle ju försvinna direkt. Brynäs kanske men...nä? Förhoppningsvis går vi upp och kan ställa ett riktigt bra lag på banan och känslan blir euforisk men vi får väl se vad som händer. Kan tycka att förra gången vi gick upp så hade vi förvisso ett väldigt nederlagstippat lag men cmore behandlade ju oss som en kolerasjuk byracka. Det var inte värt att ägna oss så mycket tid för vi skulle ändå snart försvinna igen.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Olle: Jävulskt intressant kommer det bli, att se vad som överhuvudtaget går att få ihop rent truppmässigt. Nubben har varit tydlig med hur man kommer försöka lösa en etablering och att det kommer vara mer ”namnstarkt” än förra gången. Men då beror inte det på att man nödvändigtvis ser på 18/19 som ett misslyckande (vilket vi supportrar givetvis gör) utan för att kvalsystemet ser annorlunda ut.

Vi frågar oss varför man inte ”satsade mer” den säsongen, men från klubbens håll handlade det mer om att inte dra på sig för höga kostnader för snabbt, samtidigt som man visste att det var ett HA-lag vi skulle behöva slå i en bäst av sju. Därav rullade vi vidare med ett HA-lag, spetsat med några spelare med högre kompetens. Ser man rent binärt på det hela ”borde” det ha fungerat, sen uppstår alltid saker längs vägen och den mänskliga faktorn gjorde sig skrämmande påmind när det väl kom till det där direktkvalet. Vi löste det inte, och säsongen blev ändå ett misslyckande när den väl summerades.

Går vi upp nu blir det en annan grej. Allt annat än en placering bland de två sista lagen är givetvis en närmast osannolik bonus (det är inte omöjligt, men det g å r knappt att undvika kval som nykomling), men nu gäller det att slå ut en mer eller mindre etablerad SHL-klubb i bäst av sju istället. Där båda lag befunnit sig i samma liga hela säsongen, dessutom. Underdog-slagläget blir ett helt annat. På pappret är det väldigt svårt, men sett till hur en etablerad klubb som HV kan falla samman som i år är det absolut ingen omöjlighet. Det är fler än HV som verkar ha dragit in någon form av svårförklarad pest i klubben som gör att man fortsätter att trampa vatten trots att de ekonomiska förutsättningarna på alla sätt egentligen finns där. Jag känner mig ändå ganska hoppfull, bara att få in en sån som Lander som ”fundament” är en dröm för en nykomling.
Låst ämne

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Olle: jag är heller inte lika inställd till ett avancemang som sist det begav sig. Ett helt annat lugn infinner sig nu. Sist kändes det som att det var sista chansen i.o.m det kvalsystemet och att det kunde dröja länge innan vi skulle utmana igen. Så känns det inte nu. Även om vi inte utmanar nästa säsong pga spelartapp så gör vi det i närtid ändå, framtiden är vår oavsett hur det går just i denna final. Skulle vi förlora mot löven nu är det bara ett hack i skivan på en konstant uppåtgående trend som rör hela föreningen.
Låst ämne

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Olle: Äh, tagga! Kan Ouögläee så kan vi!
Låst ämne