1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580486 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2195993

Sv: Silly Season 2021-2022
Knylan: ja, fy faen. Hans skor vill man inte vara i nu. Eller spelarnas, för den delen. Nog många SHL-anbud som ligger och tickar på snara besked.

En jävla pissituation, för båda lagen. Oavsett serietillhörighet till hösten hamnar man efter. Sen ska kontrakt förlängas, kostnaderna öka, och det är press på att spela klart skiten.

Inte jätteimponerande planerat av ansvariga. Man borde så klart lagt slutspelet tidigare, alternativt kört lite wo i seriespelet istället för att skjuta upp och få ett helt urkukat spelschema. Ibland 4 matcher på en vecka, ibland mer än en vecka emellan. Och kanske skulle man haft stenhårda wo-regler i slutspelet. Man hade garanterat blivit vansinnig om detta drabbat Timrå, men va faen. Det här är ju en parodisk långbänk som riskerar att fucka upp kommande säsong för båda lagen.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2021-2022
Bragd-Birger: Det är lätt att förstå hur tankarna gick inför säsongen, och att förhållningssättet hela vägen varit att ”säsongen SKA spelas klart!” Freddan pratade redan innan seriestart om att ”vi ska vara som bäst i slutet av säsongen, i april, eller om vi så måste spela fram till midsommar”. Fritt citerat, men att säsongen skulle komma att behöva stuvas om såg man som högst troligt.

Men det är ju lätt att säga, i det läget. Nu ÄR vi i precis det läget, och helvete vad svårt det blev helt plötsligt. Vad hade hänt om Lövens utbrott hade kommit några dagar innan, omkring match sex i semifinalen? Vi slog ut Västervik på tisdagen, den andra semin var färdigspelad på fredagen. Redan under dagarna däremellan fanns det uppenbarligen smittspridning som pågick mellan BIK och Löven i och med att båda lag drabbats.

Hade vi då tvingats invänta en semifinal med i stort sett helt öppen sluttid? DEN frustrationen är jag nästan glad att vi besparades. Incitamentet till stress för Löven och BIK hade varit ”vi måste nog få igång den här matchserien snarast möjligt, för Timrås skull, så att de slipper vänta så länge”. Bara tanken av att se Löven och BIK slita på för VÅR skull, wow. Ögonen fuktas. ”Det spelar ingen roll om vi så måste spela på sex americanos, Timrå ska inte behöva vänta!!” hade Kenttä proklamerat, med eftertryck.

Gissningslekar hit och dit, det är inte det som är poängen här. Jag vet ärligt talat inte vad som är poängen heller, situationen som råder är bara skadlig för alla inblandade. Lagbyggen som blir lidande. Sommarträning, rehabilitering och operationer av skador som skjuts på. Plus då alla ekonomiska bryderier. Ojojoj. Det blir spännande att se vad Monidelle, Torines och Blomberg kokat ihop när deras Zoom-möte avslutas nu om en stund.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Bragd-Birger: frågan är hur mycket det redan fuckat upp nästa säsong för lagen. Läser man mellan raderna i intervjun med nubben så låter det som vi i viss mån redan förlorat även om vi skulle vinna på isen.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Timrå måste sitta ned foten nu, detta är inte hållbart för varken Löven eller oss. Spelare kommer signa med andra klubbar innan vi ens spelat klart detta. Vi kommer i så fall om vi går upp stå helt utan spelare lagomt till midsommar.

Vi vann serien, enligt konstens alla regler ska vi gå upp för att finalen inte går att genomföra.
Låst ämne