1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580616 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2210158

Sv: Silly Season 2021-2022
En sak att komma ihåg med Dahlén är att han kommer till en situation som är mångdubbelt bättre än vad det var senast han åkte över. Då åkte han till ett Canucks med dålig prospecthantering och sattes i ett hus i Utica i östra USA, långt i från NHL-laget i Kanada på västkusten. Nu kommer han till San Jose som har sitt AHL-lag i samma byggnad och har visat en vilja till att ge sina prospects som är på gränsen bra förutsättningar för att ta ett steg framåt i sin utveckling. De ska dessutom bygga om en del nu och Jonte kommer över med ett envägskontrakt vilket bara det kommer öka antalet chanser att slå sig in. Han har varvat Hockeyallsvenskan och visst kan vi sitta här och tycka att han borde ta ett år i SHL, å andra sidan är nog självförtroendet på topp nu? Rent hypotetiskt kan han få en skada som gör att han missar hela säsongen och då svalnar nog NHL-intresset rejält. Sedan hade jag såklart föredragit röd 54 i NHC Arena i vinter också.

Jonte är värd chansen, klart han ska ta den. Hans Timråhjärta går inte att ifrågasätta. Ibland får man bara tugga i sig att näringskedjan är som den är så länge NHL-klubbar kan behålla rättigheter trots att kontrakt gått ut.

Jonte – välkommen tillbaka när tiden är inne!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2021-2022
Icingpucken: Okej, nu blev det ingen Wedin, ingen Lander och nog inte en Jonte D. Alla är överens om att dom tre hade varit spets på SHL-nivå. Hur tror ni nubben resonerar nu? Väntar han in i Augusti och hoppas på något riktigt bra (och riskerar att gå utan "spets") eller tar han det som finns på marknaden just nu?

Och har någon hört något om Kinnvall? Jag tycker spontant att det känns som att T. Erixon har haft sina bästa säsonger bakom sig...
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Icingpucken: De lilla farbrorn vet är att han är väldigt fundersam över om att få en skada likadan som han fick senast! Men...
Låst ämne