1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581741 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2222035

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: jo men nog känns väl det här lagbygget betydligt bättre än det vi gick upp med förra gången. Och även bättre än det IKO ställde på isen som nykomling. Att som expert alltid tippa en nykomling sist är lite trist och förutsägbart. Speciellt som jag tycker SHL ser billigare och svagare ut än på länge
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Försäsongstippning handlar ju allt som oftast egentligen bara om hur man värderar lagen i förhållande till varandra just på pappret.
Tittar man då på exempelvis Timrås trupp rent objektivt så är det nog ganska svårt att inför säsong tippa oss just något mycket högre än sist. Oavsett om vår trupp är på pappret starkare än det laget som tippades sist 19/20 eller om trupperna generellt är 30% sämre i år än föregående.

Vidare tror jag att de flesta av oss pöblar som enkom konsumerar "100% rödvithockeydynamit" har bättre koll på just Timrå IK än säg Sanny Lindström alt. insert: annan generisk skribent som följer ligan i sin helhet.
Tror det finns ett helt gäng härinne som kan snacka brallorna av många erkända hockeyskribenter om Hartmanns handledsskott eller hur Tim Erixons förstapass kommer möjliggöra densamme över en körv i periodpaus.

Däremot slår han/dom de flesta av oss rejält på fingrarna när det kommer till de övriga 13 lagen och bör kunna, i större utsträckning värdera kvalitén på trupperna, på pappret, bättre.

Det är som sagt generellt inte potentialen i truppen man värderar innan pucken officiellt är släppt och tror inte det finns någon i hela hockeySverige som har tillräcklig insyn i varenda förening för att kunna väva in just potential.

Vill jag höra om Timrås potential skulle jag nog snacka med Mickeyenomad innan jag rådfrågade Sanny Lindström.
Men är det en powerranking inför säsong gällande tabellen i SHL så har nog sannolikt Sanny överhanden.
Vill man komma så nära facit som möjlig ska man nog kolla med Betsson.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Absolut, men det känns samtidigt som att övriga lag i SHL kunnat bygga upp sig och har, i förhållande, mycket starkare trupper nu än sist vi var uppe. Det är bara min känsla dock..
Kommentera