1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581244 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2223723

Sv: Försäsong 2021
{Månsen}: HA lär inte vara en dans på rosor för Löven & Modo denna säsong heller, iaf om målet är att gå upp.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2021
Försäsong schmörsäsong. Lägger ingen vikt vid lagets (undermåliga) spel de senaste matcherna, mer än att det är dags att få fart på grejerna nu. Det här passningsspelet och jävlar-anammat hade inte tagit oss till topp5 i HA.

Individuella reflektioner så. Hanzl är klass. Kommer att bära upp en förstakedja med den äran - om han får klass bredvid sig. Alvarez klockren, men Rattie oroar en smula. Visar han inte upp betydligt mer än hittills lär han vara borta ur laget innan jul.
I dagsläget skulle jag gärna se Lööke på vänsterflanken i den kedjan. Han har ridit en hel del på Jonte dom senaste säsongerna, men jag tror faktiskt att han kan tjäna på att frikoppla sig från honom nu. Han har verktygen (skottet, farten, kreativiteten och tekniken) för att bli en producerande spelare på SHL-nivå. Gäller att han fortsätter att utveckla drivet och inte "bara" att befinns sig på rätt ställe med klubban mot isen.

Lundin är en klassisk klok-center-typ med Krykov-vibbar. Har burit upp en extremt producerande förstakedja med den äran i två säsonger, men kommer att få en annan roll i hierarkin nu. Frågan är vilken omgivning han ska ha. Vill man fortsätta på HA-spåret skulle jag tycka att han borde ha typ Alvarez och Lööke bredvid sig. Alvarez i "Jonte-rollen" och Lööke som...ja, Lööke. Där skulle han balansera upp bra och bidra såväl offensivt som defensivt. Har ju ett fantastiskt bra skott som verkligen borde utnyttjas.
Men: Alvarez har jag som sagt tillsammans med Hanzl. Precis som Lööke, iaf så länge Rattie ser ut som en dyr Liljegren.

I dagsläget lirar Lodin på ena Lundin-flanken, vilket ju är logiskt givet den roll som man gärna vill - och behöver - att Lodin exploderar i och visar varför han ska till NHL nästa säsong. Frågan är dock om det verkligen blir så. Kommer att krävas en ordentlig uppryckning på typ alla delar i Lodins spel som inte har med one-man-army-skills att göra.
Dribblandet och fipplandet i egen zon misstänker jag kommer att upphöra senast i omgång 5 av SHL (när det resulterat i 3-4 baklängesmål), och avslut hoppas jag han tränar stenhårt på. Har dock frågetecken för hans playmakerförmåga och split-vision.
Hursom - han är så klart en hyperintressant spelare utifrån sin Joker-faktor och potentiella "omgångens mål"-prenumerant. Man bör ha en hel del tålamod med honom.

Så: återstår då en plats kvar i Lundin-kedjan. I dagsläget (utifrån förväntningar) är platsen så klart vikt åt Rattie. Han är tänkt att producera, inte gnugga med Liljewall och Boyce. Kommer dock krävas en hel del av det han inte visat hittills. Lundin har haft HA:s bästa kreatör bredvid sig i två säsonger, och jag har svårt att se att han ska kunna vara offensivt drivande själv på SHL-nivå för att täcka upp det behovet. Kan Rattie vara en Alvarez-plus-some? I s f kommer nog Lundin trivas och funka alldeles utmärkt.

O m Rattie visar sig bli en flopp däremot...behöver det sannolikt komma in ny spets på den positionen. Och i väntan på det köra en-förstakedja-och-tre-tredjekedjor-spåret. Då kan man slänga in en spelare med tyngd där - såsom exempelvis Hartmann. Han har en offensiv potential som kittlar, men frågan är om han kommer att få den i blom.
En sådan kedja har i a f klokhet (Lundin), oberäknelighet (Lodin) och tyngd (Hartmann). Ett helt ok koncept för ett gnuggarlag som tänker ta FBK på ren utmattning i omgång 23. Erik Andersson är en annan kandidat på det spåret.

Resten av kedjorna så...där får vi väl se. Frågetecken på Olofsson, Liljegren och Blomman. Värvningen av Liljegren ter sig nog ologisk för alla utom Nubben. Hoppas att han visar sig sluta på "Nubben = geni!!1"-kontot, och inte på "ja va faen, går det så går det"-ditot. Är i dagsläget en typisk gnuggar-kedja-kandidat, liksom Madsen, Bojan och Liljewall.
Wall-E gillar jag som faen och har närmast orealistiska drömmar om. Älskar hans driv och visst faen finns det en hel del offensiv kreativitet som ligger där och bubblar, strax under ytan? Hoppas och tror att han kommer att få pröva olika roller under säsongen. Precis som Hartmann en spelare som man kan slänga in - i given roll - i nästan varenda konstellation.

Backparen har jag inte så mycket att säga om. Väntar på Didrik och att man kan mönstra tänkta start-backpar. Älskar att vi fått in offensiva skills i Zajje och Lalle. Med en annan backpartner än varandra bredvid sig kommer dom att bli hyperviktiga. Det går fort när man pressas i PP i SHL, och då känns det skönt att ha någon av nämnda herrar där (och inte en lätt panikslagen, skottfintande Harde).

Typ så. Långt och fladdrigt är mitt signum, känner att jag levde rätt väl upp till det. Hursom, ska bli hyperintressant att se hur det här laget hanterar SHL. Blir garanterat snortufft, jobbigt och ångestspäckat, men va faen. Vi är Timrå. Det är så vi jobbar.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2021
Mitt största frågetecken är alltjämt spelet i fem mot fem när förstakedjan inte är på isen. Det finns potential hos Lundin, Lööke och Lodin, men kemimässigt verkar det inte riktigt stämma än, och innan det klickar för dem, om det ens kommer göra det, kommer vi vara sjukligt beroende av att Hanzl och Rattie levererar, där jag inte är orolig i den förstnämndes fall. Det skriker klass om denne center. Därefter är det klent. Andersson och Hartmann gör ett bra jobb, det är möjligt att de med Liljewall kan bli en bra, gnuggande tredjekedja. Men fjärdekedjan kommer inte ge oss många poäng alls, oavsett vilka av Boyce, Madsen, Walli, Olofsson, Blomqvist, Liljegren som spelar. Jag hoppas det finns lite pengar över till en mer offensivt spetsig forward eller två som kan anlända där efter att NHL-lagen gjort sina gallringar vilket kommer få ringar på vattnet.

Backsidan är jag mindre orolig för, likaså målvaktssidan. Det finns frågetecken kring Westerlund, det ser inte ut som att han kommer ta det där klivet man i många år hoppats på, utan det ser alltjämt lite för slött ut i tanken och buggarna allt för ofta. Svensson kommer göra ett gott jobb som 7-8-back när Didde är tillbaka. Zajac en klassback och med LaLeggia i spel så har vi två bra offensiva kreatörer där.
Låst ämne