Timrå IK

581774 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2226281

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2021-09-11
Har kollat lite på matchen igen och det jag slås över är hur ängsliga vi är bakåt. Är som att backarna är rädda att gå bort sig och därför inte stressar något extra trots att vi har spelare 20 cm från puckhållaren. Nog för att Oskarshamn har snabba spelare, men nog borde vi kunnat vara mer aggressiva och jobbigare att möta. Man ser hela tiden hur vi har spelare som tittar sig bakom ryggen osv. Vad gör Erixon vid 2-4? Han hade kanske en bra tanke att markera den andra spelaren, men såg väldigt lojt ut och öppnade enorma ytor. Att markera fyller väl sin funktion ibland, men inte om man tappar fokus på pucken.

En annan sak är att man som forward har ett ansvar när man driver upp med pucken att inte tappar den tidigt.. Hände titt som tätt och blev även mål t.ex när Andersson trasslade in sig i mitten vid 2-2. Att tappa puck som forward är väl okej i anfallszon men inte direkt efter egen blå i mittzon.

I andra perioden såg man även många sekvenser där vi går upp i anfall, tappar puck och sedan jobbar inte några forwards tillbaka hem.. Gjorde att IKO fick många 2-3 2-4 lägen.

Min sammanfattning är ändå att vi gör en godkänd första period(bortsett utvisningarna), en loj och tafatt andra(kanske tagna av att IKO åt sig in i matchen?), och ett tappert försök i tredje.
Låst ämne

Nu med lite distans till matchen…

Vi får alltså två snabba mål mot en förmodad bottenkonkurrent. Sedan faller vi ihop - TOTALT!! Det är pinsamt, det gör ont att se Oskarshamn avsluta i slottet gång på gång…

Vad i helvete har Freddan och Ante Karlsson hållit på med på försäsongen?! Noll, NOLL försvarsspel, ett boxplay man skäms att titta på. Ja, vi gör en bättre tredje period men det tar inte bort debaclet de två första perioderna.

Jag ger Freddan och Ante K 2-3 matcher till, har de fortfarande inte lyckats sätta tillstymmelse till ett försvarsspel efter det är det dags för Nubben att kolla över tränarmarknaden.

Nej, det fanns inte bra och dåliga saker, det fanns ett helt vilset lag i två perioder. Hur kan man ha lyckats sätta så minimalt försvarsspel? Freddan och Ante K har haft veckor på sig. Jag tar inga fler ursäkter och undanflykter. Vakna för i helvete!!