1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

534374 inlägg · 6213 ämnen

Inlägg #2226550

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2021-09-11
Heisenberg: Samtidigt är det väl inte konstigt om man spelar JJ om Freddan håller honom som förstavalet? Det enda jag bryr mig om är att rajan får chansen att visa att han är bättre när tillfälle ges. Chansen att byta målvakt utan stammande bortförklaringar kommer säkerligen snabbare än vi önskar. Huvudsaken är att vi inte landar i ett Svedberg-Brattström-gate igen där man spelade en schweizerost med den goda vetskapen om att han var just en schweizerost.

Helt ärligt tror jag vi hade torskat med rajan i målet mot Oskarshamn också, det var inte målvakten som var problemet, det var ett försvar som inte kom till jobbet helt enkelt.

Förresten, har du inte hört? Statistik från försäsongen är helt värdelös och spelar ingen roll för 70% av hockeysnack så vad rajan eller Lundin eller Hanzl gjorde på försäsongen har ingenting att göra med förutsättningarna för grundserien. Säger du något annat blir du hånad av någon som kräver minst 25 omgångar av grundserien innan någon som helst slutsats kan dras.
+1
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2021-09-11
Olle: Sen har väl Zajkowski ett och annat säga till om också, tänker jag. Annars… ja, planen just nu lär (och bör – m å s t e) vara att kalibrera detta till att fungera på SHL-nivå. De två första perioderna i lördags var en orgie i barnsjukdomar och rakt av en skymf mot den defensiv vi mönstrat på senare år. Det finns väldigt mycket att skruva på, och det är väl här hela poängen med vårt lagbygge någonstans ska börja synas.

Flertalet av våra nyförvärv har tidigare befunnit sig i klubbar som högpresterat på den här nivån, det gäller ’bara’ att få det att kugga i den här mixen. På HA-nivå har en av våra främsta styrkor varit att snabbt hitta och åtgärda brister från en match till en annan. Nu är det i en annan kontext och mot betydligt bättre motstånd, men nog fan vågar jag hoppas på att vi uppträder på ett annat sätt på torsdag.

Det kan bli med Rajan i kassen, men jag kan tänka mig att man landar i att låta JJ ta de här matcherna i början fram tills det att man sett att vi börjat hitta nivån. Det skulle kännas mest fair mot Rajaniemi också, på något sätt.
+3
Låst ämne

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2021-09-11
Olle: Ja vi får se. Men även där var väl orden att det är 50/50 och att vi i år inte har någon uttalad förstamålvakt. Men håller med om att huvudsaken är att Freddan visar på utveckling även han och inte upprepar samma misstag som senast vi var i SHL. Hade dock önskat att han visade lite mer fingertoppskänsla ibland och vara lite mer obekväm i sina val. Jag tror också att vi hade förlorat i premiären oavsett vem som stod, men jag tycker ändå Rajan hade förtjänat startplatsen om man ska hänvisa till att de själva uttalat att de bästa ska spela, då han var bättre än Johansson på försäsongen.

Haha, är delad i den skaran om försäsongsprestationer. Kan tycka det tyder på dålig inställning och arbetsmoral att glida genom försäsongen bara för att man är en tilltänkt spelare i toppkedjorna, som exempel. Tycker det sänder signaler att man inte är beredd att göra jobbet om det inte är tillräckligt motiverande. Därför kommer jag vara väldigt nyfiken på hur en spelare som exempelvis Rattie kommer prestera när/om det går tungt under säsongen för laget.

Så ja, försäsongen kan absolut vara fog för oro då jag tycker att det kan sända signaler om oroväckande tendenser. Det beror även på vilken spelare det handlar om, exempelvis Lundins arbetskapacitet vet man kommer finnas där även om det såg lojt ut under försäsongen. Där är jag mer orolig för de tilltänkta toppspelarna, då jag gärna hade sett ett hårdare jobb från dem redan på försäsongen för att känna mig helt trygg. Nu vet man inte riktigt vart man har dem, och oron kan mycket väl grunda sig i det med.
Låst ämne