1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581704 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2228359

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers HC 2021-09-18
Hahl Bundy 2.0: Inte sett någon som nämt det innan men jag tycker närkampsspelet är för dåligt idag, Växjö går vinnande ur sarghörnen alldeles för ofta och spelar sedan enkelt ur sig ur egen zon. Sen har vi svårt att komma in i slottet och ta riktigt farliga avslut också. Överlag mycket kladd och slarv med pucken som gör att vi sumpar bort målchanser och även släpper till målchanser.

Men sen möter vi ju också äckligt disciplinerade Växjö som förmodligen är topp 3 i ligan, tydligt att man straffas extra hårt när gör misstag osv.

Sen, Lööke? Fan vad det ser blekt ut där just nu, hur ska vi få igång honom? Erik A ser inte ut att vara någon vidare komplement till den kedjan, det lär säkert stuvas om i kedjorna om det fortsätter gå trögt i 5-5 spelet, då även Hanzl och Rattie lämnar en del att önska i den spelformen.

Förstår att vi är inne i den här processen att ”sätta spelet” osv men det får inte ta för lång tid innan vi får bukt på det hela, annars kan det bli en rejäl uppförsbacke.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers HC 2021-09-18
kattan: Erik Andersson tycker jag ändå är bra och får mycket uträttat. Märks att han spelat på den här nivån och är kylig med pucken och skapar endel. Dock ingen utpräglad målskytt.

Lööke åker runt full kareta ungefär som han gjorde i HA, med skillnaden nu att han blir fastmosad var han än befinner sig. Han skulle behöva vara lite mer avig i offensiv zon och stanna upp lite mer kring blå istället för att åka fast sig längs kanterna. Tempoväxlingar

Lundin gör ungefär det man kan förvänta sig, men vet inte riktigt om hans spel räcker till på den här nivån, dock smart spelare som håller sig framme när man minst anar det.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers HC 2021-09-18
kattan: tror det blir en synbar förbättring på isen när våra allsvenska spelare har fattat vilken nivå på arbetskraften som behövs, alternativt blir bänkade. Tyvärr ser man för många som torskar en närkamp och glider iväg med hängande huvud istället för att bita ihop och jobba tillbaka pucken. För många slår ut med armarna och kollar efter domarna. Hartmann fattade från sekund ett. Lodin har gjort stora förbättringar, även Svensson. Lööke och Olofsson måste få en hel del mer stryk innan dom förstår tror jag, dom är alldeles för bekväma i sitt spel för att få något uträttat på SHL-nivå. Klockan tickar för dom här två, endera snappar dom upp sig rejält eller så måste dom få nöta bänk.
Låst ämne