1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581047 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2229012

Sv: Apropå nånting...
kattan: Man ska ju också komma ihåg att majoriteten av dom där 5000 är marginalåskådare generellt. Du vet: alla blir inte flyförbannad när Timrå förlorar och det är helt orimligt för vissa personer att swisha pengar till Timrå IK. Alla är inte som oss. Eller Timrå IK är inte så viktiga i folks liv som vi - störda hardcore fans - vill tro.

Det finns dom som bara går på en match på en hel säsong, inte riktigt förstår spelet men hade en supertrevlig upplevelse ändå.

Dessutom lever vi fortfarande i en pandemi och många kan fortfarande vara tveksamma till att beblanda sig med folk. Skulle aldrig falla mig in att tränga ihop mig med ett par tusen basket-fans. Inte när jag själv knappt är intresserad.

Sedan kan det vara som för mig. Jag kan helt enkelt inte gå på matchen. Hur mycket jag än vill så har livet (jobb, kids, villa, vovve och Volvo) kommit i mellan. Surt, men inte så mycket att göra.

Viktigaste är ju att dom som faktiskt kommer lever om som fan. Dags att återigen skapa magi i den gryta vi kallar hemmahall!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Tycker ibland att vi övervärderar intresset för Timrå IK i regionen. På premiären 2018 mot Växjö, när vi inte hade spelat i högsta serien på fem år, kom strax över 4 200 personer. Matchen efter mot Färjestad sågs av 3 800 personer.
Endast tre matcher hade över 4 500 åskådare på hela den säsongen.
Samma på sociala medier. Rögle har exempelvis 10 000 fler följare på Facebook, trots en befolkning i kommunen på endast 45 000. Visst, de har även Helsingborg i närheten, men jag tror inte hockey är särskilt stort i den fotbollsstaden.

Vi borde generera ett större intresse med tanke på vårt upptagningsområde, som gissningsvis borde uppgå till runt 120 000 personer inom ett rimligt avstånd till arenan.
Men det är samma med Giffarna. Hur kan ett fotbollslag som i princip är ensamma med att erbjuda allsvensk fotboll i regionen misslyckas med att fylla arenan till hälften när man till och med har chans på Europaplats, som var fallet för några år sedan?

Det måste ha nåt med mentaliteten i regionen att göra. Folk är bekväma och tänker minsann inte riskera att gå på en hockeymatch om det finns risk för att laget förlorar.
Eller om det blir för bökigt med parkeringar. Eller om det är för kallt. Eller om det snöar för mycket. Bättre då att sitta hemma i soffan och kolla på Cmore.
Därför tror jag inte på lapp på luckan eller ens över 5 000 första hemmamatchen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Fimpa Volvon och ställ dig på Västra Stå
Kommentera