1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581612 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2229032

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Tycker ibland att vi övervärderar intresset för Timrå IK i regionen. På premiären 2018 mot Växjö, när vi inte hade spelat i högsta serien på fem år, kom strax över 4 200 personer. Matchen efter mot Färjestad sågs av 3 800 personer.
Endast tre matcher hade över 4 500 åskådare på hela den säsongen.
Samma på sociala medier. Rögle har exempelvis 10 000 fler följare på Facebook, trots en befolkning i kommunen på endast 45 000. Visst, de har även Helsingborg i närheten, men jag tror inte hockey är särskilt stort i den fotbollsstaden.

Vi borde generera ett större intresse med tanke på vårt upptagningsområde, som gissningsvis borde uppgå till runt 120 000 personer inom ett rimligt avstånd till arenan.
Men det är samma med Giffarna. Hur kan ett fotbollslag som i princip är ensamma med att erbjuda allsvensk fotboll i regionen misslyckas med att fylla arenan till hälften när man till och med har chans på Europaplats, som var fallet för några år sedan?

Det måste ha nåt med mentaliteten i regionen att göra. Folk är bekväma och tänker minsann inte riskera att gå på en hockeymatch om det finns risk för att laget förlorar.
Eller om det blir för bökigt med parkeringar. Eller om det är för kallt. Eller om det snöar för mycket. Bättre då att sitta hemma i soffan och kolla på Cmore.
Därför tror jag inte på lapp på luckan eller ens över 5 000 första hemmamatchen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
hubbenorlen: Även om du kan ha en poäng så tror jag att mycket av det här faller på klubbarna och deras mentalitet.

Jag älskar Timrå IK men det finns fog för hård kritik när det kommer till marknadsföring, image, profilering och aktivt arbete till att skapa, bevara och förstärka intresse för föreningen och A-laget. Så länge jag kan minnas så har tugget på kansliet varit att ”det är för lite intresse”, ”Skellefteå får ju mer bidrag av kommunen, ”det är som det är”, ”det funkar bra”. Inget säljer sig självt längre, finns garanterat massvis med personer i regionen som identifierar sig som Tikare men som inte dyker upp av alla möjliga anledningar och här bär klubben störst ansvar i att reda ut VAD och åtgärda det.

Min uppfattning är att folk bryr sig och de bryr sig mycket, däremot så behöver det byggas upp en stark klubbprofil och ökad närvaro överallt. När vi var i SHL på 00 och början av 10-talet så fanns Timrå överallt, stripade bussar, butik i Birsta, reklam på TV, besök till skolor och annat näringsliv. Nu ser jag i princip ingenting. Bygger man en hajp kring allt klubben gör så kommer folket för att de inte vill missa det.

Vi är klappusla på allt vad marknadsföring, sociala medier och profilbyggande heter. Så även GIF. Där har vi stenen i skon, tror jag. Bara det att vi inte har riktiga nummer på försäsongen, stavfel i varannan officell kommuniké och souvenirer som både är tråkiga och dyra är inte okej på den här nivån.
Jag har personligen fört fram dessa synpunkter till verksamma i föreningen brett och smalt i flera års tid. Kan inte säga om det är ny kompetens eller nytt driv som behövs för att lösa knuten.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
hubbenorlen: Nu har jag gjort mitt. Två sittplatser bokade till Luleåmatchen!
Kommentera