1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582202 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2231021

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Locka in barnfamiljerna till matcherna, nå ut till fler genom samhällsprojekt och skapa bättre evenemang.
Det är några av bitarna Timrå IK jobbar med för att locka tillbaka publiken till NHC Arena efter pandemin.
– Vi får se hur vi kan göra vår produkt ännu bättre och kanske inte göra exakt som förut, utan tänka nytt (Jonas Torines, klubbchef,ST sporten)

För att kunna skapa bättre evenemang och locka mer publik till "ladan" tycker jag vi borde börja med att titta på hur de andra SHL klubbarna gör och välja de bästa bitarna därifrån. Det ger inspiration och kan också leda till nya idéer. (Vida Arena i Växjö är ett bra exempel)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Matsg: Jag anser att man fortfarande är ute och cyklar och angriper problemet fel.

När jag ser i kristallkulan ser jag följande scenario: Klubben kokar i hop ett evenemangskoncept som inte förankrats med de aktivaste supportrarna, Klubben bjuder in till ett jippoevenemang i stil med Lakers kräftskiva, där ALLT utom just ishockeyn, matchen, matchstämningen och Timrå IK är i fokus. 400 fler åskådare den matchen, stort missnöje från ståplats till klubben. Snittet ökar inte markant, stora utgifter på lågt resultat.

Klubben måste se långsiktigt och fokusera på att etablera en relation så att huvudanledningen att gå match är att få genomgå den känslomässiga berg-och-dal bana sport är. DET är huvudattraktionen, sen att kunna erbjuda schysst käk och välservade kiosker är nummer två. Ju mer tyngd man sätter på det sportsliga och känslomässiga, desto mer berörda blir folk och är mer benägna att återkomma av ren pliktkänsla.

Såhär: Klubben ska ha ett marknadsmässigt tänk, men tänket behöver anpassa sig efter den marknaden man har.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Matsg: stämmer fullt ut jag var sugen på en hamburgare på förra matchen fanns inte, fanns vid 1 ställe för nåt år sen, barn ville ha popcorn fanns inte, tror nog genomsnittåldern mot Lakers sist var 50 + samma på fotbollen äldre herrar sponsorer nåt måste göras men vet att vända trenden är som en supertanker tungrott
Kommentera