1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581648 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2231037

Sv: Apropå nånting...
Matsg: Jag anser att man fortfarande är ute och cyklar och angriper problemet fel.

När jag ser i kristallkulan ser jag följande scenario: Klubben kokar i hop ett evenemangskoncept som inte förankrats med de aktivaste supportrarna, Klubben bjuder in till ett jippoevenemang i stil med Lakers kräftskiva, där ALLT utom just ishockeyn, matchen, matchstämningen och Timrå IK är i fokus. 400 fler åskådare den matchen, stort missnöje från ståplats till klubben. Snittet ökar inte markant, stora utgifter på lågt resultat.

Klubben måste se långsiktigt och fokusera på att etablera en relation så att huvudanledningen att gå match är att få genomgå den känslomässiga berg-och-dal bana sport är. DET är huvudattraktionen, sen att kunna erbjuda schysst käk och välservade kiosker är nummer två. Ju mer tyngd man sätter på det sportsliga och känslomässiga, desto mer berörda blir folk och är mer benägna att återkomma av ren pliktkänsla.

Såhär: Klubben ska ha ett marknadsmässigt tänk, men tänket behöver anpassa sig efter den marknaden man har.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Håller med dig att det ska vara roligt och en fin upplevelse för alla att gå på hockey regelbundet. Schysst käk och välserverade kiosker är liksom matchstämningen och laget en viktig del av hela upplevelsen.

Precis som Torines säger så har människor olika behov och det gäller att tillgodose dessa för att maximera publikintresset. Tänker på tex barnfamiljer, västra stå, säsongskortsinnehavare mfl.

För att kunna anpassa sig till marknaden så gäller det att förstå vilka behov och vilken potential den har.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Får jag vara krass så är känslan att folket kommit och sett Timrå spela hockey när det gått bra och det snackas hockey i gemene folkmun. Tror det behövs ett affiachnamn likt Lander eller Dahlén för att öka hypen hos marginalåskådarna, eller att det går riktigt bra för laget i övrigt. Får vi en tuff säsong med mycket förluster och spelet fortsätter se lika uddlöst ut så tror jag det blir svårt att locka folket till arenan hur eller hur tyvärr..

Det bästa vore om det visar sig att det blir nästintill fullsatt nu på torsdag och Timrå visar upp ett fint spel på isen, en vinst om man får drömma lite extra.
Det ihop med en magisk stämning med västra stå i spetsen är den bästa marknadföringen som går att göra i dagsläget. Utbud i koisker etc är sekundärt men givetvis viktigt i det stora perspektivet.

Men framgång i första hand med fint spel på isen föder hjältar.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Sant, det sportsliga är A och O. Det är inte USA det här, där folk går för att skratta åt lagets maskot, cheerleaders och kiss-cam. Det gäller att skapa hypen kring klassikerlaget Timrå IK, stoltheten och känslan att älska det här laget. En läktarupplevelse i symbios med laget helt enkelt. Jag vet för det är det och inget annat som fångat 2 av mina 4 barn hittills. Sen skadar ju inte bättre och mer uppdaterade faciliteter runt omkring heller. Min 13-åring pratar t.ex ff om AXA Sport Center när vi såg SSK-Timrå där hösten -17 som "den finaste arenan hon varit i". Det säger ju nåt....
Kommentera