1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581120 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2236532

Sv: Apropå nånting...
Jalapeno: Jag tror att det är en kombination av saker. Hanzl är en grym hockeyspelare som jobbar hårt, är smart och sätter upp andra heller än avsluta själv.

Om Nubbens filosofi - jobba ihjäl varenda motståndare varenda sekund - hade funkat hade han varit en klockren första center. Nu funkar ju den filosofin (7 matcher in, I know) sisådär.

Nu har han för lite skills runt sig för att kunna göra det han är bäst på. Eller fel skils kanske? Alvarez är för trubbig egentligen och Rattie försvinner så fort motståndarna råkar ha fem man på banan. Rattie är svag i det defensiva och Alvarez relativt medioker i det offensiva. Vilket gör att Hanzl får försöka kompensera åt alla håll.

När han dessutom ska in och spela BP har man ju förstått att freddantz tycker att Hanzl är det absolut bästa dom har, i alla situationer.

Hade han haft åtminstone en lirare av högre offensiv kvalité vid sin sida - sorry, Alvarez men någon förstaline-lirare är du egentligen inte - tror jag att vi fått ut ännu mer av honom. Då hade han kunnat fokuserat på att ge pucken till två offensiva hot och sedan agerat lite mer städgumma bakåt. Han hade gjort sina poäng med framspelningar och samtidigt fått utnyttjat sin smartness över hela banan.

För visst håller han hög SHL-nivå. däremot är det ju frågan om han verkligen har förutsättningar att få ut det? Dessutom är det ju egentligen inte hans fel att vi förlorar.

Jag vidhåller att det är alldeles för få i Timrå IK som ens är i närheten av att tänka och spela hockey som honom - där är problemet. Vi har för många allsvenska tredjeline-lirare i vår trupp.

Och det värsta är att det finns (ja, tidigt som faan att säga det) en risk att Hanzl själv tröttnar på den här skiten och lämnar för första bästa khl-kontrakt. DÅ sitter Timrå verkligen i skiten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Ja måste ageras inte sitta och spela bara för Nubben är polare med många spelare gäller även TRÄNARE. Visa nu för helvete att det är slut på dadda och värva låna ut skiten som inte ens gör avtryck i div 1. Eller åk ur och Aldrig får en sån här chans igen AGERA NU inte vänta tills man är avhängda
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Så om jag förstår dig rätt så får han kritik för att han försöker spela en för teknisk hockey för övriga laget?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Instämmer!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Jo där är jag beredd att hålla med dig faktiskt,
Ur den synvinkeln. Mitt största orosmoln är inte att att vi måste göra oss av med Hanzl. Det är som du säger att vi har alldeles för många spelare som inte kommer ta några offensiva kliv denna säsong utan max är hyffsade spelare på HA nivå.
Återigen är jag förundrad över hur Nubben tänkte när han satte forwardssidan.
Kommentera