1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581310 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2238580

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
thorwald: passivitet och avstånd till motståndarna är nyckeln här. Plus att man gör oerhört dåliga bedömningar i forecheckingen. Det är skitbra att gå in hårt mot motståndarna i uppspelsfasen och förhindra kontrollerat uppspel - OM man ligger nära från början och lätt kan skära av passningsvägarna. Gör man inte det - ge fan i att gå in med 3 fw djupt och riskera att bli överspelade. Hem med minst två gubbar och låt en fw checka.

Passivitet och avstånd då. Det börjar bli uppenbart att det nog faktiskt finns en reell tanke bakom Timrås oerhört märkliga spel i egen zon. Dvs att man ska styra bort motståndarna mot kanterna. Den minnesgode erinrar sig säkert att den här "igelkotten" faktiskt var riktigt framgångsrik senaste gången vi gick upp. Är det denna minnesbild som spökar i Freddanz hjärnor och utgör det Utopia vi siktar mot?

Isf är det nog dags för reality-check. Den taktiken funkar inte. alls. i SHL. Här är det stenhård press på puckföraren som gäller. Ligga nära, se till att hålla motståndarna ifrån skottsektorn, vinna kampen framför mål.
Det Timrå gör nu är någon form av 5-5-BP. Man är oerhört passiva och har alldeles för långt avstånd till motståndarna. Dessutom kryper man ihop absurt mycket så fort puckarna kommer ner djupt, vilket skapar enorma ytor från blålinjen och neråt.

Även om det är smärtsamt: kolla genom senaste två matcherna, och notera hur Timrå agerar i defensiven, från och med pucktapp i offensiv zon, och jämför med hur motståndarna agerar i motsvarande situation. Helt sinnessjukt.

Vi har spelat 8 matcher, men jag känner redan att mitt psyke är rejält skakigt. Jag börjar tappa all form av förtroende för det Timrå håller på med. Förhoppningsvis är det bara mes-sviter av PTSD från förra SHL-debaclet, vilket får mig att överdramatisera läget rejält. Sen vinner laget två, tre matcher och har defensiven som främsta adelsmärke, och jag får krypa till korsett och erkänna min pinsamma klentrogenhet. Det hoppas vi på.

Men: jag kommer ta en liten paus från matchen i morrn. Oerhört viktig sådan, men jag tror fanimej inte på det. Och jag känner redan att jag inte kommer att kunna hantera en förlust på ett moget sätt whatsoever. Så: jag kommer att kolla resultatet i efterhand. Blir det vinst: fantastico! Men jag kommer utgå från förlust.

Eller: brasklapp - om det framgår innan match att man beslutat sig för att göra om den hjärndöda komponeringen av backpar, så...kan jag nog tänka mig att kolla. Men chansen för det känns obefintlig. Vi får nog inkassera en 4,5 förluster till först.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Bragd-Birger: Instämmer. Tänker inte heller se matchen imorgon. Mitt psyke är inte tillräckligt starkt för att genomlida ännu ett debacle. Man har genom årens lopp insett när det är dags för sitt eget välmående att hoppa över matcher.
Jag kan tyvärr inte se hur vi öht ska vinna en match till i SHL med tanke på hur det ser ut och hur spelarna agerar o spelar.
Dom har mycket att bevisa för att jag ska tro på det här... så illa tycker jag faktiskt att det är.

Det är min värld som rasar när det förloras på det här sättet. Det är vi trogna supportar som mår illa. Det är vår värld som går under. Det är ju bara sport säger en del... I mitt fall är det mycket större än så!
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Bragd-Birger: Det som är ännu mer sjukt är hur mycket skott vi släpper till i skottsektorn trots att vi uppenbarligen försöker prioritera att hålla motståndarna på utsidan genom att täcka just det området i första hand...
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Bragd-Birger: "Igelkotten" haha. Tänkte också på den. Stämmer det att dom tränat in den är det ju bara pinsammare än pinsammast.
Låst ämne