1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577969 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2240475

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2021-10-19
Walle2: visst gjorde nubben några riktigt bra värvningar i allsvenskan och även om Dahlén var tungan på vågen i många matcher så vill jag ändå tro att Timrå fick ihop en bra lagmaskin.

Sen har vi ju också facit på att Freddan inte kan skapa underverk i SHL, det har han redan misslyckats med. Det mesta tyder på att han inte kan axla rollen som head coach i ett SHL-lag, sen kan man undra om det är taktiska svagheter eller om han inte kan få ihop gruppen rent socialt. Frågan är om nubben ska placeras i samma fack? På förhand såg värvningarna ok ut, åtminstone på backsidan, med dom förutsättningarna vi hade men naturligtvis tvivlar man på det idag när hela laget har imploderat i något slags allmänhetens åkning för semiproffs.

Sen kan man ju undra hur många tränare som blommar ut i allsvenskan. Oskarshamn bytte väl ut sin demontränare som tog dom upp i SHL relativt snabbt? Tingsryds tränare blev nya Mike Hellberg i Cmores tv-gäng? Karlin som helgonförklarats i Västervik verkar ha utmaningar nu när han fick en plånbok som rent av kanske är fem gånger så stor som i Västervik? Wallson som du nämner har ju fina meriter men hade ju enorma problem i björklöven under långa stunder ifjol? Ni gick förvisso till final men slutade 5:a (?) i serien med ett på pappret grymt lag.

Då måste man ju sen också fråga sig: vad finns det för lediga SHL-coacher på marknaden? Dom som inte redan finns i ligan sitter väl på feta kontrakt i Schweiz osv.? Jag raljerade om Boork och man kan väl slänga in Wikegård i samma kategori. Båda är gigantiska tyckare men har varit utanför rampljuset i många år nu.

En tänkbar lösning som jag skulle köpa rakt av är om Malmö köper in Leksands coach och vi plockar Fagervall från Malmö. Han är så bister och rak att han skulle bita av örat på valfri timråit som maskar på isen. Kanske inte en coach för alla lag men möjligtvis en coach för ett lag som Timrå just nu.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2021-10-19
Så pinsamt i studion när dom måste säga ”ja matchen ska ju spelas trots allt” om våra chanser ikväll.
Låst ämne

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2021-10-19
Olle: Fagerwall tror jag bygger bra grupper, en annan jag tycker är intressant är Aik s coach som jag inte minns namnet på..
Låst ämne

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2021-10-19
Olle: Roger Melin är väl ledig? Enda tränaren som fortfarande är i ropet av de gamla gardet? Kenta Johansson kan väl kanske lockas "hem"? Frun hans är ju härifrån :P
Låst ämne

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2021-10-19
Olle: En lösning kanske är att fostra juniorer ge dom förtroende. Trodde inte Nubben skulle satsa på legoknektar
Låst ämne