1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581149 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2249317

Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
mikenomad: Vi har faktiskt bara sex poäng upp till säker mark. Jag tycker inte att det känns omöjligt att ta in det på 37 omgångar. En vinst kan betyda mycket för självförtroendet och blir samtidigt nåt att bygga vidare på. Och jag tycker även att grundspelet ser lite bättre ut för varje match.
Vi gör fortfarande många väldigt enkla misstag, men de blir förhoppningsvis färre nåt självförtroendet växer.
Statistiskt sett ger inte tränarbyte en långvarig effekt, så jag ser heller att vi fortsätter nöta in vårt spel för att behålla stabilitet. Om vi lyckas vända den här negativa trenden och börjar plocka lite poäng här och där så kommer den här gruppen gå väldigt stärkt ur det här.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
hubbenorlen: alltså, nej. Eller jo, det är ”bara” 6 poäng för att vi i teorin är uppe på LHC/DIF nivå. Men i praktiken är det nattsvart. Kolla målskillnaden mellan oss och lagen på fast mark.

Brynäs -13
LHC -18
DIF -16

Timrå -27

Det är mer troligt att dessa lag drar ifrån oss än att vi närmar oss. Det här är ingen tid för att sitta på händerna och ”se hur det blir”, det är tid för handling. Det har det varit länge.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
Ska jag vara ärlig, vilket man bör, så tycker jag det funnits taktiska brister i Timrås spel i princip ända sedan Fredrik Andersson tog över tränarrollen. Han verkar dock grym på att bygga en grupp, om den består av lite yngre, obeprövade och talangfulla spelare.
Men...de brister vi nu ser tycker jag även man sett under HA tiden, även de gånger vi faktiskt vann serien och gick upp, skillnaden var, som många redan skrivet, att vi hade en kille som var bäst, mest motiverad och drog hela laget själv när det gick tungt, och faktiskt på egen hand vann massor med matcher.
Som det ser ut idag, t.ex det här med att ställa upp i BP 5-5, släppa in motståndare alldeles för lättvindigt i zon, ge densamme massor av tid att vänta in 2a, 3e och 4e gubben för att öppna spelet i zonen. Allt detta såg man även i HA, minns ifjol matchserierna mot AIK och Västervik...jädrar vad på håret det egentligen var att vi inte ens vann de serierna, eller hur?
Nu däremot när vi har ett klart svagare lag än alla, en massa otur och domarna mot oss...ha ha...så blir ju dessa taktiska svagheter ännu tydligare.
Jag tycker nog egentligen nästan lite synd om Freddan att han som blivit utnämnd till årets tränare m.m nu ska behöva titta på det som pågår, och inte verkar ha några motdrag (ännu).
Om det sen stämmer att han tappat gruppen , och inte har nån av spelarna som känner att de har kurage och kunnande (som Dahlén) för att hjälpa till att styra upp skutan, måste det kännas riktigt tufft.
Jag har själv inga konkreta förslag på vad som måste göras, det lämnar jag till de som kan mer hockey, men…om vi bara ska leva på hoppet och inga förändringar kommer att ske, så borde även det kommuniceras ut lite tydligare anser jag.
.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
hubbenorlen: Hur mycket jag än tjusas av de vackra förhoppningarna så kan jag inte komma ifrån att det känns som ett skygglappetänk. Nä, det här laget är inte världshistoriens sämsta hockeylag. Men det är definitivt det sämsta laget i årets SHL och det är tyvärr tillräckligt. Det går heller inte att komma ifrån oron att stämningen inte är på topp inom laget, uppträdandet på isen och vissa uttalanden antyder det. Vad som händer under ett dåligt ledarskap förutom att gruppen tappar förtroendet för ledarskapet är oftast att även grupperingar bildas. Pakter där några tar ledarna i försvar och andra inte. Skit pratas och sånt eskalerar. Sprickor växer. Jag är livrädd att detta sker i Timrå IK just nu
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
hubbenorlen:

Vad yrar du om?
Låst ämne