1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581380 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2254729

Sv: Apropå nånting...
KniveN: Alla kostnader, förklaringsmodeller etc är bara spekulationer. Vad man som novis kan uttala sig om är vad man ser och vad som förmedlas i media. Det har förmedlats bl.a följande:

Vi har lärt oss av misstagen sen sist
(Hur har man gjort det? Varför står man då här med samma ledare med samma enorma handlingsförlamning? Hur kan man i n t e ha nån handlingsplan när det går så här snett?)

Jag har byggt ett lag för play-in
(Varför går man öht ut offentligt med en sådan naiv målsättning? Om man inte är okunnig vill säga, okunnig om den nivå man nu tävlar på)

Att skylla på för dyra spelare för att kunna bygga ett slagkraftigt lag för den liga man spelar i är inget annat än efterhandskonstruktioner. Det är okunskap, ett misslyckande. Att lägga ansvaret utanför sig själv. Ansvaret för Timrås läge faller i slutändan tungt tillbaka på Nubben
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: " Alla kostnader, förklaringsmodeller etc är bara spekulationer."
Det måste inte vara exakta siffror, men underlaget vad breddspelare kostar och vad spets kostar är väl tillräckligt känt för att det ska gå att diskutera? Och även att inse att det inte hade gått att byta några breddspelare mot spets.

"Att skylla på för dyra spelare för att kunna bygga ett slagkraftigt lag för den liga man spelar i är inget annat än efterhandskonstruktioner."
Varför skulle det vara efterhandskonstruktion? Bra spelare kosta mycket pengar, visst det går att hitta guldkorn som tar stora steg i utvecklingen, men att fylla ett lag med dessa och alla ska ta kliv är ju orimligt. Hade inte vi betalat fallskärmen så skulle vi kunna lägga 300 000kr extra i månaden på två spelare, då hade vi kunnat "uppgradera" två spelare till på förhand spetsspelare.
Låter som någon form av fantasy hockey league hade varit rimligare att följa för dig.

Ställer frågan för tredje gången, du klagar på att Nubben inte värvade mer spets innan säsongen, tror du då att han hade utrymme för det i budgeten men struntade i att värva? Om du tror att han inte hade det, varför klagar du? Är ju inte Nubbens fel att det inte fanns ekonomi för det.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Nubben är en oerhört kompetent hockeymänniska. Han har kontakter och garanterat ett gott rykte. Men han har sagt det själv; Han brinner för att hitta guldkornen, att utveckla unga no-names och följa deras resa.

Att denna passion betyder att han eg struntar i om det är i HA eller SHL. Det sista har han t.om poängterat. Genom åren måste man väl ändå säga att det är ganska precis hur hans karriär sett ut.

Han har, särskilt de sista 12-15 åren, genomgående fått problem när han ska bygga med fokus på att skapa ett namnkunnigt lag för den yppersta eliten.

Jag tycker man måste ta hans ord på allvar och fråga sig om Nubben verkligen är rätt man att etablera Timrå IK i SHL. Jag tror inte det. Jag är faktiskt rätt säker på att han inte är det
Kommentera