1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581253 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2256171

Timrå IK - IK Oskarshamn 2021-11-20
Seriens tredje bästa PK över de fem senaste matcherna tar emot seriens näst bästa PP över de fem senaste matcherna. Jag ser helst att vi undviker ett funktionstest av special teams överhuvudtaget om jag ska vara helt ärlig.

"Hur tänker IK Oskarshamns huvudtränare Martin Filander inför lördagskvällens bortamatch mot SHL-jumbon Timrå?

– Det kommer att bli tufft för oss, säger han.

– De har haft en väldigt, väldigt giftig offensiv på sistone. De spelar en väldigt omställningsrik och finurlig hockey. Det gäller att vi är oerhört ödmjuka och att vi är beredda på att lägga ned ett jäkla jobb över hela banan om vi ska kunna göra det svårt för dem. Timrå har många skickliga gubbar. Det är ett intressant lag – sedan har de haft det lite tufft emellanåt, men de utmanar alltid motståndarna från start.

Vad minns du av seriepremiären hemma mot Timrå (5–4-vinst)?

– Det var en mycket speciell match. En typisk premiär, med mycket nerver och mål där det studsade på någon fot. Det var märkliga mål – men vi hittade ändå en väg att vinna den matchen tack vare en bra offensiv. Det var en skön start – men det var ingen tränarmatch direkt.

Vilka är de viktigaste nycklarna för er i den här matchen?

– Vi måste vara oerhört tydliga och konsekventa – och hängivna till det som vi har kommit överens om, både inställningsmässigt och strukturellt. Att vi är med från start i matchen är också en otroligt viktig nyckel. Det var lite ringrostigt senast (3–2-seger, efter straffar, hemma mot Örebro på torsdagskvällen) – men energin var fin. Kan vi bygga vidare på energin och få lite mer tydlighet i vårt spel, så tror jag att vi har många nycklar på plats.

Det är alltjämt oklart om backen Robin Norell, som återhämtar sig efter en skada, kan vara med mot Timrå. Men han är med på bussen upp och Hugo Jonasson går in som sjundeback om det visar sig att Robin Norell inte kan lira.

Inga bakslag för Salle och Weise (Johannes Salmonsson och Dale Weise, som gjorde comeback i fajten mot Örebro på torsdagskvällen, efter varsin skadeperiod)?

– Nej, de är hela och mår bra."
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2021-11-20
Knylan: Kaffe kaka tredje raka! Nu ska vi ta revansch på OIK men då måste Timrå spela på topp för att vi ska vinna. En seger skulle ge hela laget en rejäl dos självförtroende och är precis det vi behöver nu för att skapa en positiv trend.

Smålänningar är alltid sega och jobbiga att möta och de spelar med harmoni och stort självförtroende, speciellt på bortais där de har fått ihop 19 poäng på 9 spelade matcher! Dessutom leder ex-modoiten Patrik Karlkvist SHL:s skytteliga (gäller att vi "tar hand" om honom)

OIK är klara favoriter (de ligger sexa i tabellen) men jag tror det passar Timrå bra att slå ur underläge och vi kan vinna. Hoppas det blir mycket publik och bra tryck på läktarna också då det inspirerar killarna.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2021-11-20
Knylan: Första matchen för Laxen i NHC sedan han fick knäet i huvudet i ett visst kval mot Oskars…

Viktigt att fortsätta jobba hårt och vara ödmjuka för framtiden. Två vinster kan snabbt bli förvandlat till en lång rad av förluster.
Låst ämne