1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580939 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2259873

Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
Svår, men är det en helt omöjlig uppgift? Rögle är något form av unikum den här säsongen. Skulle man helt utan förförståelse börja i änden att titta på underliggande statistik och i alla möjliga olika statistikkolumner så "ska" de inte vara mer än ett lag för nedre halvan. I verkligheten ligger de tvåa i tabellen, tre poäng bakom Frölunda och då har RBK två matcher färre spelade. Oerhört giftiga, och en klubb jag tror att vi tittar extremt mycket på.

Det Rögle har gjort sedan deras senaste avancemang är en stilstudie i hur det trots allt går att etablera en mindre klubb med begränsade resurser genom att fullständigt maxa de medel man har. Bröderna Abbott må framstå smått osympatiska, men resultaten talar sitt tydliga språk. Nu är de en maktfaktor i ligan.

Det blir spännande att se vilken nivå vi kan hålla mot ett sånt där lag. FBK-matchen hemma senast hade såväl bra som rent av bedrövliga delar, och i lördags tog vi med oss det som funkade ner till Linköping. Jag vill tänka att vi är lite svårscoutade i och med att hela laget är under utveckling, insatserna blandas även därefter. Endera blir vi fullständigt sönderkörda imorgon, eller så hittar vi en väg in i det hela.

Ställer vi Rajan, eller är det dumt att ändra ett vinnande lag?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
Knylan: ja, jävligt svårt att sia om var såväl Timrå som Rögle står när det vankas nedsläpp.
För Timrås del var det übermysigt att man studsade tebaks efter FBK och gjorde en, på det stora hela, riktigt bra bottamatchinsats. FBK verkar dessutom vara klart på gång, så deras överkörning i andra kanske inte var så mycket kvitto på Timrås uselhet.

Rögle verkar blanda och ge lite, likförbannat kan dom mycket väl leda serien när dom spelat lika många matcher som Frölunda. Att man bara har 3 nollpoängare efter 21 omgångar är ju hyfsat. Samtidigt har man bara en trepoängare senaste 5.

Känslan är att det finns chanser till poäng. Timrå har inte tagit 12/15 på flax eller ointresserat motstånd. Man har lyft hela spelet ett par klasser sedan oktober. Dessutom: att man följde upp FBK-debaclet med en bortatrea mot LHC (som då var typ formstarkast i serien) borde ingjuta mod. Vi är på rätt väg, och vi kan tävla i den här serien om vi jobbar stenhårt enligt plan.

Rajjan i mål? Känns som en no-brainer rent coachmässigt med tanke på tätt matchande och att vi har en ännu viktigare match på torsdag. Och tanken på att Rajjan bara kliver in och gör en Lindbäcksk idiotmatch kittlar lite. Samtidigt är JJ på en heeelt annan trygghetsnivå nu jämfört med vad Rajjan uppvisat hittills. Trots att snubben, inledningsvis, överglänsde JJ och kändes som vår 1a.
Intressant att se hur Freddanz tänker där.

Sen blir det spännande att se kedjeformationerna. Tyckte att man var något på spåren sist. Beror väl på om Blomman är tebaks, men annars skulle jag nog gärna köra Lundin med Lodin och Rattie. Tycker Lundin trots allt börjar komma lite. Köper verkligen inte att han skulle vara oförmögen att agera stabil center på den här nivån.

Men sen vill man ju ha in OJ också. Och peta bort Alvarez. Och Liljewall måste ju lira.
Småknepigt pussel det där. Klart är att Boyce bör fortsätta i 4e. Han är en energispelare, och det går ju inte annat än att älska när han går in och bara tokkör i dom byten han får. Plus att han kan ta nyttig tid i BP.

Skönt att känna förväntansfullt matchpirr numer, efter att i oktober fira varje matchfri dag som en lönefredag. #noångestday
Hoppas det sprakar lite om spelarna också. Då kan det nog bli en spänningsfylld tisdag av det här. Och det är ju gott nog ändå.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
Knylan: Enligt min statistik på 75.056 a4 ark så har vi hans på en poäng ikväll, minst!! Kanske 2 poäng. Statistiken ljuger aldrig.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
Knylan: Resurserna är nog inte så begränsade. Dom har ett oerhört stöd av ett specifikt företag. Jämfört med oss är det nog en stor skillnad.
Låst ämne